Categories: Életmód

GAZDATÚRA – Ökogazdaságok Fülöpjakabon

A május 13-ai gazdatúra résztevői egy világhírű magyar biogazdaság, a fülöpjakabi Éminence Ökogazdaság mindennapjaiba pillanthatnak be, majd a szintén fülöpjakabi Nemes Mátyás biokertész ökogazdaságába látogatnak.

A Csalán Egyesület és a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület által közösen szervezett gazdatúra ezúttal kicsit távolabbi, de annál izgalmasabb helyszínekre vezeti az érdeklődőket. Az élményekért, tanulságokért és tapasztalatokért érdemes akár Fülöpjakabig is elmenni. Az itteni Éminence Ökogazdaság tulajdonosa, Koronczay Józsefné a Minősített Biogazdák Magyarországi Egyesületének tagja. Ő a legmagasabb minőségi szinten elkötelezettje a biogazdálkodásnak. Számára a biogazdálkodás egy életre szóló szenvedély. Csakúgy, mint a közelben tevékenykedő Nemes Mátyás számára. Mindkét portára jellemző, hogy tulajdonosaik kiváló szakmai és személyes hírnevükkel is az elkötelezettség valódi példái. Tevékenységük megismertetése érdekében nyitottak a helyi közösségek felé, és kapcsolatot ápolnak a nemzetközi ökológiai mezőgazdasági szervezetekkel is.

A gazdatúra május 13-án, szombaton 9-től 18 óráig tart. A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. Az utazás önköltséges. Jelentkezés a timi@csalan.hu címre írt levélben az utazás módjának, a résztvevő nevének és telefonszámának megadásával, illetve a 30946 0658-as telefonszámon. Jelentkezési határidő május 5.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago