Életmód · 2017.04.30.

GAZDATÚRA – Ökogazdaságok Fülöpjakabon

A május 13-ai gazdatúra résztevői egy világhírű magyar biogazdaság, a fülöpjakabi Éminence Ökogazdaság mindennapjaiba pillanthatnak be, majd a szintén fülöpjakabi Nemes Mátyás biokertész ökogazdaságába látogatnak.

A Csalán Egyesület és a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület által közösen szervezett gazdatúra ezúttal kicsit távolabbi, de annál izgalmasabb helyszínekre vezeti az érdeklődőket. Az élményekért, tanulságokért és tapasztalatokért érdemes akár Fülöpjakabig is elmenni. Az itteni Éminence Ökogazdaság tulajdonosa, Koronczay Józsefné a Minősített Biogazdák Magyarországi Egyesületének tagja. Ő a legmagasabb minőségi szinten elkötelezettje a biogazdálkodásnak. Számára a biogazdálkodás egy életre szóló szenvedély. Csakúgy, mint a közelben tevékenykedő Nemes Mátyás számára. Mindkét portára jellemző, hogy tulajdonosaik kiváló szakmai és személyes hírnevükkel is az elkötelezettség valódi példái. Tevékenységük megismertetése érdekében nyitottak a helyi közösségek felé, és kapcsolatot ápolnak a nemzetközi ökológiai mezőgazdasági szervezetekkel is.


A gazdatúra május 13-án, szombaton 9-től 18 óráig tart. A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. Az utazás önköltséges. Jelentkezés a timi@csalan.hu címre írt levélben az utazás módjának, a résztvevő nevének és telefonszámának megadásával, illetve a 30946 0658-as telefonszámon. Jelentkezési határidő május 5.


[fbcomments]