EKF

Gasztroünnep – Balaton Wine&Gourmet

A Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményét szeptember 29. és október 2. között rendezik meg Veszprémben.

A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó, a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják az idelátogatókat. A Balaton Wine&Gourmet egyben a régió egyetlen „terroir” szemléletű borászati fesztiválja is lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat – azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor – egyszerre jelenik meg.

A Balaton Wine&Gourmet programjait sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők.

Az eseményen részt vett Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Károlyi Zsuzsanna, a rendezvénysorozat kiemelt szponzorának, az E.ON Hungária Csoportnak a márka- és marketingvezetője, Müller Mihály, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. sajtófőnöke, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Dobosi Győző borász, a Balatoni Borrégió elnöke, a Balatonbor projektfelelőse, a Balatoni Kör borászati szekciójának vezetője, Mészáros Zoltán, a Balaton Wine&Gourmet ügyvezető igazgatója, Tungli Péter, a Balaton Wine&Gourmet programigazgatója, valamint Gianni Annoni, a rendezvény házigazdája.
Fotó: Balaton Wine&Gourmet


Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago