EKF / Életmód · 2022.07.06.

Gasztroünnep – Balaton Wine&Gourmet

A Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményét szeptember 29. és október 2. között rendezik meg Veszprémben.

A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó, a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják az idelátogatókat. A Balaton Wine&Gourmet egyben a régió egyetlen „terroir” szemléletű borászati fesztiválja is lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat – azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor – egyszerre jelenik meg.

A Balaton Wine&Gourmet programjait sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők.


Az eseményen részt vett Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Károlyi Zsuzsanna, a rendezvénysorozat kiemelt szponzorának, az E.ON Hungária Csoportnak a márka- és marketingvezetője, Müller Mihály, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. sajtófőnöke, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Dobosi Győző borász, a Balatoni Borrégió elnöke, a Balatonbor projektfelelőse, a Balatoni Kör borászati szekciójának vezetője, Mészáros Zoltán, a Balaton Wine&Gourmet ügyvezető igazgatója, Tungli Péter, a Balaton Wine&Gourmet programigazgatója, valamint Gianni Annoni, a rendezvény házigazdája.
Fotó: Balaton Wine&Gourmet[fbcomments]