Sport

Final Four: Telekom Veszprém, életre-halálra

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája mai, bécsi sorsolásán ezúttal a Pick Szeged került a méregerős nyolcasba, ezért a Telekom Veszprém keveredhet nehezebb helyzetbe. Legalábbis az elmúlt idény tükrében.

Voltunk páran, akik nagyon szerettük volna, hogy a lengyel Plock a „mi” csoportunkba kerüljön a Bajnokok Ligája sorsolásán, mert akkor jön Xabi Sabate, az egykori edző és Fazekas Gergő, aki éppen a Telekom Veszprémtől került kölcsönbe két évre a nyolcas mezőny újoncához. Ez megtörtént.

És már kezdődhet is az okoskodás, hogy Momir Ilić vagy a Pick Szeged mesterének, Juan Carlos Pastor csapatának jutottak-e könnyebb ellenfelek.

Papíron a bajnoki ezüstérmes, szabadkártyával induló veszprémiek örülhetnek jobban. Merthogy a francia PSG, a német Magdeburg, a dán GOG, a portugál Porto, a román Bukarest és a horvát Zágráb gárdáját kapták riválisnak a már említett Plock mellett. Mivel ebben a kiírásban – a tavalyival ellentétben – elvárás a veszprémiektől az F4-be kerülés, ezért kicsivel jobb, ha a gyengébbnek értékelt mezőnyben játszanak Ilićék, mert így a kieséses szakasz kezdetéig beilleszthetőbb lesz a négy új játékos. A rossz hír ebben, hogy a végjátékra a túloldalról viszont erősebb ellenfelek jöhetnek szembe. Akkor most jöjjön egy történelmi Építők-igazság a régi időkből: aki első akar lenni, annak mindenkit le kell győzni!

Ez az alaptétel legutóbb is kirajzolódott, hiszen a Telekom Veszprém nagy riválisa, a Pick Szeged tavaly a gyengébb nyolcasban kezdett, de erősebb ellenfelet kapott a folytatásra. Nem is jutott a klasszikus négyesbe se. Most ők kerültek a halálcsoportba, mert itt még a negyedik hely megszerzése sem lesz egyszerű. Hiszen a kékeknek a címvédő spanyol Barcelonával, az ezüstérmes lengyel Kielcével, a harmadik helyen zárt német Kiellel, a francia Nantes-tal, a szlovén Celjével, a dán Aalborggal és a norvég Elverummal kell csatázni a csoportban a minél jobb helyezésért.

Csak egy kis emlékeztető: a júniusban véget ért Final Fourba a veszprémi csoportból három együttes jutott, míg a „szegedi” nyolcasból csak a Kiel, de nagy szerencsével a Párizzsal szemben.

Milyen következtetéseket lehet ebből levonni? Talán azt, hogy a Telekom Veszprémnek most jobban kedvezett Fortuna. Ám nagyon nehéz lesz teljesíteni az F4-be jutást. Míg a szegediek ezúttal talán könnyebb ágon juthatnak a legjobb nyolc közé. Aztán ki tudja, lehet, hogy a két magyar játszik majd életre-halálra az elit négyesbe kerülésért.

Azért a legjobb az volna, ha mindkét együttes ott lenne a végjátékban!

Donát Tamás

Edzés. Fotó: Peka Roland

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago