Egyéb

Feltöltő Pont – Huszonöten a túlélésért

Fura áthallásokat produkál néha az élet. Egy kedves veszprémi kis boltról például a Szózat egyik sora jutott eszembe: „Az nem lehet, hogy ész, erő, És oly szent akarat…” Igen, ez mind ott van bennük, nem szabad, hogy veszni hagyjuk. Nem lehet, hogy a Feltöltő Pont története itt és most véget érjen.

A tulajdonosát, Laczkó Boglárkát tavaly nyáron mutattuk be. Miskolcról költöztek Veszprémbe a férjével, magukkal hozva fiatalos lendületüket és az álmaikat. Bogi mint képzett fitoterapeuta eleinte egy természetgyógyász-rendelő elindításán gondolkodott, de látva, milyen sok embernek jelent gondot az egészséges életmód hozzávalóit beszerezni, úgy döntött, hogy Feltöltő Pont néven inkább üzletet nyit. Nem akármilyet, csomagolásmenteset.

A koronavírus-járvány nagy múltú, stabil vállalkozásokat is megingatott, a kicsiket és a kezdőket pedig sokfelé az ellehetetlenülésig sodorta. Bogi boltja két éve nyitott, pár hónapra rá beütött a koronavírus és azóta is keseríti az életünket. Csoda, hogy a Feltöltő Pont még működik, vagyis mégsem. Ész, erő, akarat, hatalmas szív és elhivatottság tartja életben. Bogi azóta társat is talált, Nagyné Hímes Reni táplálkozási tanácsadó személyében.

Egyetlen csomagolásmentes boltnak sem szabadna bezárnia

Miből kellene több?

Természetesen vásárlóból. Olyan környezettudatos, az egészséges életmód iránt elkötelezett vevőből, akiknek fontos a vegyszermentes táplálkozás, a hulladékmentes életmód, a környékbeli kistermelők támogatása, a személyes kapcsolatok, a közösségi élmény, az értékek tisztelete és a szolidaritás. Bogiék mindennek jegyében workshopokat is szerveznek és adománybolt nyitásán törik a fejüket. Terveiről nemrégiben a pukka.life újságírójának mesélt, ahol azt is elmondta, 20-25 törzsvásárlóval már túl tudnák élni a mostani nehéz időszakot. Veszprémben 60 ezer ember él. Ugye akad köztük 25, akik rendszeresen bevásárolnak a Feltöltő Pont gazdag kínálatából a Cholnoky Jenő utca 34. alatt? 

Fotó: pukka.life

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago