Egyéb · 2021.12.11.

Feltöltő Pont – Huszonöten a túlélésért

Fura áthallásokat produkál néha az élet. Egy kedves veszprémi kis boltról például a Szózat egyik sora jutott eszembe: „Az nem lehet, hogy ész, erő, És oly szent akarat…” Igen, ez mind ott van bennük, nem szabad, hogy veszni hagyjuk. Nem lehet, hogy a Feltöltő Pont története itt és most véget érjen.

A tulajdonosát, Laczkó Boglárkát tavaly nyáron mutattuk be. Miskolcról költöztek Veszprémbe a férjével, magukkal hozva fiatalos lendületüket és az álmaikat. Bogi mint képzett fitoterapeuta eleinte egy természetgyógyász-rendelő elindításán gondolkodott, de látva, milyen sok embernek jelent gondot az egészséges életmód hozzávalóit beszerezni, úgy döntött, hogy Feltöltő Pont néven inkább üzletet nyit. Nem akármilyet, csomagolásmenteset.

A koronavírus-járvány nagy múltú, stabil vállalkozásokat is megingatott, a kicsiket és a kezdőket pedig sokfelé az ellehetetlenülésig sodorta. Bogi boltja két éve nyitott, pár hónapra rá beütött a koronavírus és azóta is keseríti az életünket. Csoda, hogy a Feltöltő Pont még működik, vagyis mégsem. Ész, erő, akarat, hatalmas szív és elhivatottság tartja életben. Bogi azóta társat is talált, Nagyné Hímes Reni táplálkozási tanácsadó személyében.

Feltöltő Pont, Feltöltő Pont – Huszonöten a túlélésért
Egyetlen csomagolásmentes boltnak sem szabadna bezárnia

Miből kellene több? 

Természetesen vásárlóból. Olyan környezettudatos, az egészséges életmód iránt elkötelezett vevőből, akiknek fontos a vegyszermentes táplálkozás, a hulladékmentes életmód, a környékbeli kistermelők támogatása, a személyes kapcsolatok, a közösségi élmény, az értékek tisztelete és a szolidaritás. Bogiék mindennek jegyében workshopokat is szerveznek és adománybolt nyitásán törik a fejüket. Terveiről nemrégiben a pukka.life újságírójának mesélt, ahol azt is elmondta, 20-25 törzsvásárlóval már túl tudnák élni a mostani nehéz időszakot. Veszprémben 60 ezer ember él. Ugye akad köztük 25, akik rendszeresen bevásárolnak a Feltöltő Pont gazdag kínálatából a Cholnoky Jenő utca 34. alatt? 

Fotó: pukka.life


[fbcomments]