Categories: KözéletEgyéb

CSOBOGÓK – Időigényes folyamat

Elkezdődtek a Gizella-napok, hamarosan tele lesz a város emberekkel, és kezdődik az idegenforgalmi szezon, nemsokára rengeteg (éhes és főleg szomjas) turista özönlik a városba. A csobogók, ivókutak és szökőkutak azonban egyelőre nem működnek. Az illetékeseknek ezzel kapcsolatban tettük fel kérdéseinket.

Ekkor szembesültünk azzal, hogy a kutak, csobogók üzemeltetése a városban nem egy kézben van. Ennek a miértjére furcsa választ kaptunk.

Fortuna-kút
Gizella-udvar
A három grácia

 

A városban működő ivókutak, csobogók egy részének üzemeltetését a VKSZ Zrt. végzi – mondta Köller Tamás, a VKSZ Zrt. titkárságvezetője. – A VKSZ Zrt. az üzemeltetésében lévő ivó kutakat és csobogókat az időjárás függvényében, általában minden évben május közepéig üzemeli be. Fontos a tartósan fagymentes időjárás, hogy a víztelenítés utáni karbantartási munkákat el lehessen végezni. A beüzemelést minden esetben vízmintavétel vizsgálat is megelőzi, melyet az ÁNTSZ végez el. Mindez időigényes folyamat, ezért van az, hogy várhatóan május közepéig is eltart, míg a csobogók és ivókutak újra működnek. A VKSZ Zrt. csak üzemeltetője ezeknek az egységeknek, újak kiépítését minden esetben az önkormányzat kezdeményezi. Társaságunkhoz eddig nem érkezett olyan észrevétel, hogy további ivókutak kiépítésére lenne szükség.

Rakott palacsinta a sétálóutcán

A VKSZ Zrt. üzemeltetésében lévő ivókutak, közkifolyók: Bagolyvári parkolóház, Főposta ivókút, Zöldház ivókút (a játszótéren), Kittenberger utcai parkoló, Vár utca 4., Gizella ivókút, Erzsébet tér parkoló, Cserhát ivókút (a nyugdíjasház mellett), Rózsa u. 45. (a játszótéren), Diósy Márton utcai játszótér. A társaság üzemeltetésében lévő csobogók: Rakott palacsinta (Csiga csobogó) a Kossuth utcán, Piramis szökőkút a Bástya üzletháznál, Bástya Kavicsok, a Három grácia, Fortuna kút.

A hotel mögötti kavicsok

A polgármester hivatal gondnoksága az Óváros téren lévő Zsuzsi szobor csobogó üzemeltetője, a város területén lévő egyéb csobogók és ivókutak működtetését a Kolostorok és Kertek Kft., valamint a VKSZ Zrt. végzi – válaszolta írásos megkeresésünkre Haluza János a polgármesteri hivatal parkfenntartási ügyintézője.

Még száraz a Szent Imre téri térkő is

Arra a kérdésünkre, hogy miért van elosztva a VKSZ Zrt. és az önkormányzat között a csobogók, ivókutak üzemeltetése, mi indokolja, hogy nem egy kézben működtetik a rendszert, az alábbi furcsa választ kaptuk:

Az önkormányzat a csobogók, és ivókutakat üzemeltetését vállalkozásokkal végezteti.

Megtudtuk még, hogy a Séd-völgyben található létesítmények meghibásodását a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetőjénél, Szabó Péternél jelezhetik a 30 699 0872-es telefonszámon vagy a kolostorok.kertek@gmail.com e-mail-címen, a város egyéb területein található létesítmények leállását pedig a VKSZ Zrt. egységvezetőjénél, Weisz Zoltánnál, a következő elérhetőségek valamelyikén: 20 227 6323, weiszz@vkszrt.hu.

Korábbi írásunk a témával kapcsolatban itt olvasható.

Nyéki Roland

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago