Aláírás mini / Közérzet / Egyéb · 2015.07.20.

Kánikula – Működnek-e  a csobogók?

A kánikulában a város csobogói közül egyik-másik hol működik, hol nem – állította olvasónk.  Kovács Zoltánt, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetőjét kérdeztük, hibátlanul üzemelnek-e a szökőkutak és a csobogók. Gyors és pontos, minden részletre kitérő válaszát közöljük.

„Ma délelőtt 10 órakor járták végig kollégáim a csobogókat, és valamennyi üzemelt. Ezek a következők:


– Piramis szökőkút (Kossuth utca);

– Kavicsok csobogó (Kossuth utca);

– Három Grácia csobogó (Kossuth utca);

– Rakott palacsinta csobogó (Kossuth utca).

– Kutas téri csobogó (Kutas tér);

– Vízi labirintus (Margit-romok).

– Fortuna kút (Fortuna udvar)

A Piramis szökőkút díszvilágításának működését az üzemeltető megvizsgálja. Jelenleg nincsen tudomásunk meghibásodásról, azonban ha ilyet találnak, megjavítják. A berendezés időkapcsolóval működik, reggeltől estig üzemel, éjjel nem üzemel.

szökökut2

A Vízi labirintus üzemel, azonban jelenleg csak a középső fúvókán áramlik a víz. Jelenleg szakemberek vizsgálják a berendezést. Feltehetően a szélső fúvókák egyikénél vízszivárgás van, amely fokozott vízhasználatot eredményez a működés során. Miután sikerül a hibát feltárni és megjavítani, a szélső fúvókák is üzemelni fognak. Ez a berendezés is időkapcsolóval üzemel.

szökökut1

A színházkerti csobogó jelenleg nem működik. Ennek oka, hogy a műtárgy vízgépészeti aknájából egy kapcsolóberendezést elloptak. Ennek hiányában a műtárgy nem üzemképes. A kapcsolóberendezés pótlására ebben az évben nem volt lehetőségünk.”


[fbcomments]