Közérzet / Életmód · 2018.10.26.

CSALÁN – Szívvel-lélekkel táplálék

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, csatlakozva hét ország több tucat megmozdulásához, figyelemfelhívó akciónapot szervez a megbízható, minőségi élelmiszerek választásának elősegítése érdekében.

Igazolt tény az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek magas beltartalmi értéke, a helyi gazdától vásárolt áru megbízhatósága pedig könnyen ellenőrizhető. A szívvel-lélekkel termelt zöldség, az abból készített otthoni étel az, ami méltó testünk építésére, családunk egészségének megalapozására. Csak minőségi élelmiszerből lehet minőségi életet építeni.


A hasznos kiadványok mellett számos játékkal, ételkóstolóval, ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó tanácsadással várja az érdeklődőket a Csalán Egyesület és a Közép-dunántúli Regionális Biokultúra Egyesület a Kossuth utcán, a posta előtt október 27-én 9-től 13 óráig.

Az akciónap egy nemzetközi kampány része, amelyben hét európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás és a helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja, tagszervezeteivel az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szerveznek, és részt vesznek a „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is október 27-én.


[fbcomments]