Categories: SzórakozásÉletmód

CSALÁN – Bakonyi túra farmlátogatással

Szeretnél belekóstolni egy farm életébe? Kipróbálni régi népi játékokat? Kecskét, pónit, bárányokat simogatni? Esetleg kihajtani és megetetni a jószágot? Vagy csak sétálni, pihenni, egyet a Bakonyban?  

Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót és eljönni velünk egy rövid túrára a Bakonyba, ahol egy családi gazdaságban mindezeket kipróbálhatod, majd egy kis bakonyi sétával a Pisztrángos-tó partján is megpihenhetsz.
A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület egy családi gazdaság életébe való bepillantással koronázott bakonyi túrát hirdet október 23-ára (szerdára) 8 és 16 óra között tartó programmal.
A nap során Farkasgyepűtől induló rövid gyalogos túrával jutunk el Németbányára, a Tarka Boci Portára, ahol a gyerekek a hagyományos népi játékok és praktikák kipróbálása mellett megismerkedhetnek az állattartás rejtelmeivel, kiengedhetik, etethetik, simogathatják őket, esetleg lovagolhatnak is, míg a felnőttek a népi hagyományokból fedezhetnek fel érdekességeket. A kora délutáni órákban mindezt hátrahagyva a Pisztrángos-tóhoz sétálunk el, ahol a természet csodái adnak ideális teret pihenésünknek. Innen Farkasgyepűre visszatérve fejezzük be túránkat.
A túrán 20 főig mind a felnőttek, mind a gyermekek ingyenesen részt vehetnek, de a részvétel jelentkezéshez kötött. Így jelentkezz mielőbb, sőt szólj a szomszéd srácoknak is! Jelentkezéseteket október 15-ig (illetve a létszám beteltéig) a timi@csalan.hu e-mail címre várjuk.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago