Szórakozás / Életmód · 2019.10.12.

CSALÁN – Bakonyi túra farmlátogatással

Szeretnél belekóstolni egy farm életébe? Kipróbálni régi népi játékokat? Kecskét, pónit, bárányokat simogatni? Esetleg kihajtani és megetetni a jószágot? Vagy csak sétálni, pihenni, egyet a Bakonyban?  

Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót és eljönni velünk egy rövid túrára a Bakonyba, ahol egy családi gazdaságban mindezeket kipróbálhatod, majd egy kis bakonyi sétával a Pisztrángos-tó partján is megpihenhetsz.
A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület egy családi gazdaság életébe való bepillantással koronázott bakonyi túrát hirdet október 23-ára (szerdára) 8 és 16 óra között tartó programmal.
A nap során Farkasgyepűtől induló rövid gyalogos túrával jutunk el Németbányára, a Tarka Boci Portára, ahol a gyerekek a hagyományos népi játékok és praktikák kipróbálása mellett megismerkedhetnek az állattartás rejtelmeivel, kiengedhetik, etethetik, simogathatják őket, esetleg lovagolhatnak is, míg a felnőttek a népi hagyományokból fedezhetnek fel érdekességeket. A kora délutáni órákban mindezt hátrahagyva a Pisztrángos-tóhoz sétálunk el, ahol a természet csodái adnak ideális teret pihenésünknek. Innen Farkasgyepűre visszatérve fejezzük be túránkat.
A túrán 20 főig mind a felnőttek, mind a gyermekek ingyenesen részt vehetnek, de a részvétel jelentkezéshez kötött. Így jelentkezz mielőbb, sőt szólj a szomszéd srácoknak is! Jelentkezéseteket október 15-ig (illetve a létszám beteltéig) a timi@csalan.hu e-mail címre várjuk.[fbcomments]