Közélet

Continental – Sztrájkra készülnek

Hónapokig tartó egyeztetést követően a Kábelgyártó Vasas Alapszervezet eredménytelennek nyilvánította a tárgyalásokat a Continental Automotive Hungary Kft veszprémi telephelyén.

A Vasas és a dolgozók két számjegyű, reálbéremelkedést jelentő alapbéremelkedést és garantált karácsonyi jutalmat szeretnének kiharcolni.

A merce.hu a sztrájkkészültség kapcsán megkereste Guzslován Gábort, a Vasas Szakszervezet tisztségviselőjét. Guzslován azt mondta, a november óta tartó tárgyalások során többször is úgy tűnt, mintha a munkáltató hajlana a megegyezésre, végül azonban mégsem sikerült konszenzusra jutniuk. Az érdekképviselet igyekezett olyan ajánlatot adni, amibe beleépítették a munkaadó javaslatait. A másik oldalról csak az utolsó egyeztetésen kaptak bármilyen ellenajánlatot, amit nem tudtak elfogadni.

– Ezek után úgy láttuk, hogy ezt eredménytelennek kell nyilvánítanunk – magyarázta a szakszervezeti tisztségviselő. – Ennyi tárgyalási idő után úgy gondoltuk, hogy a hónap hátralévő részében már nem fogunk érdemi elmozdulást tapasztalni a munkáltató részéről. Ezért a tárgyalási folyamatot lezártuk. Most megkezdődött sztrájkhajlandóság felmérése, és ennek függvénye lesz, hogy a szakszervezeti bizottság mit fog tenni a következő időszakban.

Hírportálunk megkérdezte Guzslován Gábort, hogy mikor fognak sztrájkolni? Ő ezt mondta nekünk:

– A jövő héten valószínűleg feláll a sztrájkbizottság, és megfogalmazzuk a követeléseinket – válaszolta Guzslován. – Mivel egyeztetési kötelezettség van, ezért jó kérdés, hogy mikor lehet figyelmeztető sztrájkot tartani. A további sztrájklépésekre nyilván akkor kerülhet sor, ha az egyeztetések során a munkáltató nem tesz tanúbizonyságot arról, hogy hajlandó a követeléseket komolyan venni, illetve elfogadható mértékben teljesíteni.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago