Sport

A VEDAC dobóatlétái javítottak eredményeiken

A VEDAC dobói az elmúlt hétvégén Szombathelyen álltak dobókörbe a Dobó SE, Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatán. A veszprémi sportolók kitettek magukért, a szezon eleji időszakhoz viszonyítva biztató eredmények születtek.

Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán harmadikként zárt, ráadásul új egyéni csúcsot ért el juniorként, felnőtt szerrel. Ugyanitt Péringer Márk a negyedik lett, a két fiatal edzője, Mozsdényi Dávid az ötödik helyet szerezte meg.

Strigencz Zalán

Kalapácsvetésben Pásztor Bence mindenkit maga mögé utasított. 71.70 métert ebben az idényben még nem dobott az ifjúsági világbajnok. Láthatóan hétről hétre egyre erősebb és jobb formát mutat. Klubtársa, Czeller Gábor a második, Minyó Bence a hatodik helyen végzett. A junior korosztályban Csekő Miklós harmadik helyét kell kiemelni, aki az ifiknél, saját kategóriájában remek eredménnyel végzett a második helyen.

Csekő Miklós

A női mezőnyben kalapácsvetésben Csatári Jázmin ért el harmadik helyezést, mögötte Gombás Petra és testvére, Csatári Dominka végzett. Az ifiknél Csatári Jázmin a legjobb volt, nagy fölénnyel nyert.

A hétvégén a VEDAC gerelyhajítói Gödöllőre utaznak, míg a kalapács- és diszkoszvetői Pápán vendégeskednek a III. Kis Károly Emléknapon, a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyén.

Eredmények

Férfi. Diszkoszvetés. 3. Strigencz Zalán 50.78, 4. Péringer Márk 49.58, 5. Mozsdényi Dávid 48.38. Kalapácsvetés: 1. Pásztor Bence 71.70, 2. Czeller Gábor 67.34, 6. Minyó Bence 54.76. Kalapácsvetés, junior: 3. Csekő Miklós 66.50. Kalapácsvetés, ifjúsági: 2. Csekő Miklós 71.96. Női. Kalapácsvetés: 3. Csatári Jázmin 57.02, 4. Gombás Petra 55.66, 5. Csatári Dominika 45.50. Ifjúsági: 1. Csatári Jázmin 64.56.

A vezető képen Pásztor Bence. Fotók: VEDAC

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago