Sport · 2021.04.24.

A VEDAC dobóatlétái javítottak eredményeiken

A VEDAC dobói az elmúlt hétvégén Szombathelyen álltak dobókörbe a Dobó SE, Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatán. A veszprémi sportolók kitettek magukért, a szezon eleji időszakhoz viszonyítva biztató eredmények születtek.

Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán harmadikként zárt, ráadásul új egyéni csúcsot ért el juniorként, felnőtt szerrel. Ugyanitt Péringer Márk a negyedik lett, a két fiatal edzője, Mozsdényi Dávid az ötödik helyet szerezte meg.

Strigencz Zalán

Kalapácsvetésben Pásztor Bence mindenkit maga mögé utasított. 71.70 métert ebben az idényben még nem dobott az ifjúsági világbajnok. Láthatóan hétről hétre egyre erősebb és jobb formát mutat. Klubtársa, Czeller Gábor a második, Minyó Bence a hatodik helyen végzett. A junior korosztályban Csekő Miklós harmadik helyét kell kiemelni, aki az ifiknél, saját kategóriájában remek eredménnyel végzett a második helyen.


Csekő Miklós

A női mezőnyben kalapácsvetésben Csatári Jázmin ért el harmadik helyezést, mögötte Gombás Petra és testvére, Csatári Dominka végzett. Az ifiknél Csatári Jázmin a legjobb volt, nagy fölénnyel nyert.

A hétvégén a VEDAC gerelyhajítói Gödöllőre utaznak, míg a kalapács- és diszkoszvetői Pápán vendégeskednek a III. Kis Károly Emléknapon, a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyén.

Eredmények

Férfi. Diszkoszvetés. 3. Strigencz Zalán 50.78, 4. Péringer Márk 49.58, 5. Mozsdényi Dávid 48.38. Kalapácsvetés: 1. Pásztor Bence 71.70, 2. Czeller Gábor 67.34, 6. Minyó Bence 54.76. Kalapácsvetés, junior: 3. Csekő Miklós 66.50. Kalapácsvetés, ifjúsági: 2. Csekő Miklós 71.96. Női. Kalapácsvetés: 3. Csatári Jázmin 57.02, 4. Gombás Petra 55.66, 5. Csatári Dominika 45.50. Ifjúsági: 1. Csatári Jázmin 64.56.

A vezető képen Pásztor Bence. Fotók: VEDAC


[fbcomments]