Categories: KözéletEgyéb

A HÉTEN TÖRTÉNT – Jól tűrjük a korrupciót

Összefoglalónk témái többek között: határnyitás, kormánytagok fizetése, fejlemények a Madeleine McCann-ügyben, jól tűrjük a korrupciót és Svájcban legalizálták a melegházasságot.

HATÁRNYITÁS. Az Európai Bizottság felkérte az összes EU-s tagállamot, hogy hétfőtől nyissák újra a határaikat egymás felé. A csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatón Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos azt is elmondta, hogy július 1-jétől szép lassan az unión kívülről jövők korlátozását is el lehet kezdeni feloldani, de kölcsönös alapon.

Bővebben itt.

MENNYIT KERESTEK A KORMÁNYTAGOK? Felkerült a kormánytagok 2019-ről szóló személyijövedelemadó-bevallásainak nagyon rövid kivonata a kormány honlapjára. Az egyoldalas adatlapból kiderül, mennyi volt a politikusok összevont adóalapja, mennyi adót fizettek tavaly és mekkora adókedvezményben részesültek.

Bővebben itt.

13 ÉV UTÁN LETT GYANÚS a pedofil gyilkos. Madeleine McCann eltűnése a 2000-es évek legnagyobb bűnügyi rejtélye volt. A háromgyerekes brit orvosházaspár legidősebb kislánya nem sokkal negyedik születésnapja előtt tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából, miközben a szülők a közelben vacsoráztak. A kislány eltűnésének ügyét szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte.

Bővebben itt.

KI A FELELŐS? Tanúként kívánja meghallgatni egy bergamói bíróság Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt és két miniszterét a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban. A koronavírus-járvány során elhunytak családtagjai szerdán mintegy ötven panaszt nyújtottak be a bergamói ügyészségnek azért, hogy induljon büntetőeljárás az egészségügyi válsághelyzet kezelése során elkövetett hibák miatt.

Bővebben itt.

JÓL TŰRJÜK A KORRUPCIÓT. Szerdán publikálta szokásos kétéves korrupciós jelentését a Eurobarometer, amelyben azt vizsgálják, a lakosság érzékelése szerint mely területeken mennyire elterjedt hazájukban a korrupció, és hogyan ítélik meg a korrupció különböző formáit.

Bővebben itt.

MI TÖRTÉNT AZ ALMÁVAL? Az alma ára az év elejéhez képest 32 százalékkal, az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest pedig 67 százalékkal emelkedett, de ennek nincs köze a járványhoz.

Bővebben itt.

ÍGY KÖLTÖZTEK TAVALY A MAGYAROK. Tavaly 16 ezerrel többen választották új lakhelyül Pest megyét, mint ahányan távoztak onnan. A borsodiak, szabolcsiak és a baranyaiak a leghűségesebbek a megyéjükhöz.

Bővebben itt.

FALUSI CSOK. Veszprém, Somogy és Pest a legnépszerűbb megyék. 18 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a falusi csok-os lakóingatlanok iránti érdeklődések száma.

Bővebben itt.

MELEGHÁZASSÁG. A svájci parlament csütörtökön törvényesítette a melegházasságot, és engedélyezte, hogy a leszbikus párok spermaadományt vegyenek igénybe mesterséges megtermékenyítés céljából. Februárban népszavazáson fogadták el a nemi alapú diszkrimináció tilalmát. A Svájcban élő azonos neműek egyetlen lehetősége eddig a bejegyzett élettársi viszony létesítése volt. A Házasságot mindenkinek mozgalom több tagja is együtt, élőben követte a parlamenti szavazást.

Bővebben itt.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago