A főzés sikere azon is múlik, hogy milyen edényeket használ

Az ízletes ételek elkészítéséhez nem csupán kiváló minőségű alapanyagokra, hanem jó minőségű edényekre is szükség van. A különböző ételtípusok pedig más és más eszközökben készülnek, ezért szerelje fel Ön is a konyháját megfelelő sütő-, főző- és párolóedényekkel, fazekakkal.

Mi minden szükséges a főzéshez?

Az alapanyagokon kívül szüksége van a főzéshez, sütéshez pároláshoz alkalmas konyhai eszközökre is. A MÖBELIX edényei kiváló minőségűek, esztétikusak is egyben, ezért szükségtelen a tálaláshoz mást használni. Miután elkészült az étel, már teheti is az asztalra, mert az étkezőasztalon is jól fog mutatni. A MÖBELIX főzőedényeinek használatával nem csupán időt, hanem energiát is spórolhat.

A nyeles edényekkel egyszerűbb és praktikusabb elkészíteni a szószokat, krémleveseket, pudingokat, mert könnyen megfoghatóak és kiönthető belőlük az elkészült étel. Ha indukciós főzőlappal rendelkezik, akkor is használhatja, ráadásul még kevesebb időt kell a főzéssel töltenie, és a villanyszámlája sem rúg magas összegre.

Ha esetleg új lakásba költözött és még nem szerelte fel a konyháját, akkor célszerű többrészes készletet vásárolni, melyben különböző méretek találhatók. Ugyancsak érdemesebb beruházni egy minden igényt kielégítő készletre akkor is, ha megérett a régi lábasok és fazekak cseréje.

Rendelkezik speciális edényekkel?

A speciális edények segítségével sokkal egyszerűbb a főzés. De mitől speciálisak? Például a tésztafőző edény kivehető szűrővel rendelkezik, így ha a spagetti már al dente, csak ki kell emelnie a szűrő segítségével. De a zöldség párolásához, a tej felforralásához és a befőzéshez is ajánlott a megfelelő konyhai eszközök használata, mert a kialakításuk könnyebbé teszi a különböző műveleteket. Sokoldalúságnak köszönhetően több mindenre is használhatja őket. A tésztafőző edény remekül használható spárga főzéséhez is.

Édességek elkészítéséhez mindenképpen szüksége lesz egy olvasztóedényre is, melyben a csokoládét vízgőz felett olvaszthatja fel biztonságosan anélkül, hogy megégne a finomság. De természetesen vaj, sodó és mártások készítéséhez is remek segítség. A kiöntőcsőrrel pedig gyerekjáték csepegésmentesen kiönteni belőle a tartalmát.

Gyorsan szeretne valami egészségeset elkészíteni? Akkor Önnek szüksége van egy gyorsfőzőre is, melyben kíméletesen készítheti el a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag fogásokat.

Szereti a házi dzsemeket, lekvárokat? A mérőskálával ellátott és sütőbe is betehető nemesacél befőzőedény megkönnyíti a dolgát.

Nemesacél vagy zománc legyen?

A széles választékban egyaránt megtalálja a tapadásmentes bevonattal ellátott eszközöket, ugyanúgy, mint a zománcozott felülettel készülteket, valamint a hőálló füllel készült nemesacél edényeket. Mindenki kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelőt.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago