Közérzet · 2021.09.10.

A Civil Bázis petíciója Katanics Sándor indulásáért

A Civil Bázis petíciót indít annak érdekében, hogy jövőre Katanics Sándort támogassák a választáson.

Ezt írja közleményében a Civil Bázis: „Alkotmányos jog, hogy minden magyar állampolgár választó és egyben választható! Katanics Sándor Veszprém 1. számú körzetében a Civil Bázis független jelöltjeként minden feltételt teljesített a regisztrációhoz, öt párt azonban megvétózta indulását, ezzel elvette a szavazók jogát, hogy eldöntsék, kit tartanak a legalkalmasabb jelöltnek a Fidesz legyőzésére. Ebben a helyzetben a választói petíció eszközéhez kell nyúljunk. Az előválasztási folyamat félidejétől, szeptember 10-étől szavazásra hívjuk a választókerület lakosságát. Kérjük, hogy petíciónk aláírásával jelezzék: Katanics Sándor indítását támogatják a 2022-es országgyűlési választáson.”

Erre a linkre kattintva és a petíciót kitöltve lehet szavazni. Mindenki csak egy szavazatot adhat le, és csak egy jelöltre szavazhat. Azaz, amennyiben az előválasztási szavazáson a két jelölt valamelyikére szavaz, úgy az itteni aláírása érvényét veszíti. A Civil Bázis arra kéri Katanics Sándor támogatóit, hogy amennyiben Katanics Sándorra szavaznak, akkor csak a Civil Bázis petícióját töltsék ki. Csak Veszprém 1. számú választókerületében lakók töltsék ki!


„Ha a petíciót több választókerületi lakos írja alá, mint ahányan a két másik jelöltre szavaznak, úgy a Civil Bázis jogorvoslatért fordul az Előválasztási Bizottsághoz, hogy érvényesítse a lakosság akaratát” – írják.

Korábban itt, itt, itt és itt írtunk a volt DK-s képviselő ügyéről.

Archív kép Katanics Sándorról 2014-ből. Fotó: Nagy Lajos


[fbcomments]