Egyéb · 2021.08.23.

ELŐVÁLASZTÁS – DK kontra Katanics

Katanics Sándor hónapokig tartó vesszőfutásának vetett véget az összefogás előválasztásán részt vevő pártvezetők szombati döntése. Az nem zavarta őket, hogy az Országos Előválasztási Bizottság korábban már nyilvántartásba vette a képviselőt (a Momentum állt mögé), de éltek a jogukkal és kigolyózták.

Ám véglegesen mégsem sikerült, mert Katanics a Civil Bázis jelöltjeként ringbe lép. A kínálat: Mesterházy Attila, dr. Csonka Balázs és Katanics Sándor.

Kérdés, vajon megspórolhatta volna-e a DK a hónapok óta tartó, csúfosan végződő huzavonát. Sokat mond a pártról, ha megakadályozza a saját jelöltjeivel szembeni indulást. Mi gond lett volna, ha a DK által preferált dr. Csonka Balázs, a nyilvánosság számára ismeretlen, fiatal jelölt mellett a hétpróbás Katanics is beáll a versenybe? Harmadikként. Hiszen erről szól(na) az előválasztás. A versenyről. Dönthetnek a választók.

Az előzményekről érdemes annyit mondani, hogy Katanics igen nyakas embernek bizonyult. Fittyet hányva a pártfegyelemre, kihasználva a nyilvánosság adta lehetőségeket megszellőztette a jelölése körüli hercehurcát. Egyéni küzdelmével fáradhatatlanul ostromolta és fárasztotta az ellenfeleit és a választóit. A pártja emiatt fegyelmivel rontott rá, erre a képviselő kilépett a pártból (mellesleg Veszprémben féltucatnyian követték a példáját). Lett belőle civil és független. Emiatt kapott hideget és meleget is.

Semmi jelentősége sincs annak, hogy erről mi a véleménye a Facebook népének. Hogy kifizetődött-e a DK pártfegyelmi gyakorlatozása Katanics megszállott csökönyösségével szemben, az majd eldől a szavazókabinban. Csak ki kell várni. És el kell menni szavazni.

Civil Bázis: „Szövetséget ajánlunk az ellenzéki erők együttműködését megjelenítő hat pártnak, hogy az általuk meg nem szólított, de a változás lehetőségében bízó szavazók és civil szervezetek is megjelenhessenek e folyamatban.”


[fbcomments]