Egyéb · 2021.08.23.

VESZPRÉM – Az ellenzék a Fidesznek adta a választókerületet

Az ellenzéki pártok vezetői megszerezték az első győzelmet. Igaz, nem nagyon fognak dicsekedni vele, mert saját jelöltjeikkel szemben a Fideszét segítik hozzá a képviselőséghez a jövő évi választáson. Vendégvélemény.

Mint ismert, a DK korábbi helyi elnöke, Katanics Sándor helyett mást akar indítani az ellenzéki előválasztáson Veszprémben. Katanics ebbe nem nyugodott bele, civil jelöltként regisztráltatta magát, s ehhez elnyerte a Momentum támogatását. A DK azonban nem állt meg, a többi ellenzéki pártot maga mellé állítva ebben a formában is megvétózta Katanics indulását.

Igaza van a Momentumnak, amikor azt ügy kapcsán azt írja “az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik”. És abban is igaza van, hogy “az ilyen döntések mind az előválasztás intézményét, mind a kormányváltás esélyeit veszélybe sodorhatják”.

Katanics Sándor biztosan nem áll le – nem olyannak ismerjük –, és a jövő évi választáson civil “ellenzéki” jelöltként el fog indulni. Így előáll a helyzet, hogy két ellenzéki fog versenybe szállni egy amúgy is nehezen nyerhető választókerületben, a Fidesz jelöltjével.


Ebben a helyzetben a Fidesz jelöltje egyet tehet, szépen hátradől, és kér egy kávét. Ha marad egy kis ereje  a pihenés mellett, legfeljebb mellette még besegít Katanicsnak az aláírások gyűjtésében, hogy még biztosabb legyen a hármas indulás.

Így kell előre elveszteni egy választókerületet.

(A cikk megjelenése után Katanics Sándor a Facebookon butaságnak nevezte a feltételezésemet a hármas indulásról. Mint írta, ő csak akkor indult volna el tavasszal az országgyűlési választáson, ha indulhat az előválasztáson és azt megnyeri.
Nagyon örülök, hogy írásommal hozzájárultam Katanics Sándor bejelentéséhez, s ezzel az ügy megnyugtató lezárulásához!)

Győrffy Árpád

Kép forrása: Gyorffy Arpad

[fbcomments]