Orbán szerint május 3-án tetőzik a járvány, május 4-én érettségi. Pedagógusok, szülők és diákok ezrei kérdezik: ha egyszer úgy tudja a kormány, hogy a tervezett érettségi idején lesz a koronavírus-járvány csúcsa Magyarországon, akkor miért kényszerítenek sok tízezer gyereket és felnőttet, hogy veszélynek tegyék ki magukat? – ez a Nyomtass te is! legfrissebb számának vezető témája.

A kormány által alig két hete bejelentett mentőcsomag nem segített a munka nélkül maradtaknak, de még a nagy multicégek is elégedetlenek voltak vele. Feltehetően az óriáscégek nyomására rákényszerültek a módosításra, de a pénz nélkül maradt családokról még mindig nem esik szó.

Az Állami Számvevőszék milliókat kereső elnöke a napokban magyarázta el a munkájukat elveszítő családoknak, hogyan kell okosan bánni a pénzzel.

Egy ország találgatja, hogy mi értelme volt néhány nap alatt 36 ezer ágyat kiüríttetni és hazaküldeni még ápolásra szoruló embereket, ezzel veszélyeztetve az életüket.

Totálisan kiszolgáltatja a dolgozókat a kormány a 24 hónapos munkaidőkeretről nagypénteken hozott határozatával. A rabszolgatörvényként elhíresült döntéssel lenullázták 200 év munkaügyi vívmányait – állítja a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Hollandiában az úgynevezett „intelligens” lezárást vezették be. Ha lehet, ne mászkálj el, de nincsen kijárási tilalom. Már arról beszélnek, hogy újranyitják az iskolákat. De először megnézik, hogyan fog ez beválni Dániában. Nincsen pánikhangulat. Szinte senki sem hord maszkot, nehogy hiánycikk legyen belőle. Helyette a másfél méter távolságot mindenki nagyon fegyelmezetten betartja. Az emberek a megszokottnál kedvesebbek és türelmesebbek.

A Nyomtass te is! friss száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 

Hozzászólások

hozzászólás