Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő és Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi szervezetének elnöke közleményt adott ki a V-Busz Kft. eddigi működésével és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésével kapcsolatban, amelyet alább olvashatnak.

Természetesen üdvözöljük azt, hogy Veszprém, mint megyei jogú város a tömegközlekedését önálló, saját vállalat megalapításával és eszközök beszerzésével kívánja megvalósítani. Azonban tény, hogy elkerülhetők lettek volna az új rendszer megindítása alkalmával tapasztalható hibák, ha a tervezéskor és szervezéskor az emberi tényezőket is figyelembe vették volna a döntéshozók. Ilyen rendszert nem lehet egy ilyen éghajlatú városban, ahol télen természetes a hó, a hideg és a szél, január 1-jén beindítani. Meg lehetett volna oldani a korábbi szolgáltatóval történő megállapodással azt, hogy év közben történjen ez a változtatás.
A Magyarországon általánosan tapasztalható és a sofőrök esetében különösen súlyos munkaerőhiány eleve kódolta azt, hogy nehéz lesz a személyzetet összeszedni. Hiába tudtuk december közepén, hogy 50 fő már szándéknyilatkozatot tett a szerződéskötésre, senki nem lehetett abban biztos, hogy a minimálisan szükséges 55 fő szerződéssel meg fogja tudni kezdeni január 1-jén a munkát. Meggyőződésünk, hogy az év végi ügyvezetőváltás, még ha annak magyarázatát is adták, elbizonytalanította azokat, akik korábban szándékukat fejezték ki sofőrként való munkavégzésre.
Veszprém elnyerte a Európa Kulturális Fővárosa 2023-as címet, melyhez ezúton is gratulálunk! Addigra nagyon komoly fejlesztéseket, beruházásokat kell megvalósítani, és akkor már nem lehet tévedni, nem lehet hibázni. Ezen rendszer átalakításából eredő tanulságokat reményeink szerint levonja a városvezetés, és a jövőben középpontba állítja az emberi tényezőt, amely bizony a legtökéletesebben felépített rendszert is hátrányosan tudja befolyásolni.

Hozzászólások

hozzászólás