A veszprémi és környékbeli orvosok összefogására 1995-ben megalakult Forum Medicorum Vespremiensium hagyományos emlékülése keretében átadták az idei Csillag-díjakat.

Az elismerést 2009-ben, dr. Csillag József osztályvezető belgyógyász főorvos halálának ötödik évfordulóján, dr. Vándorfi Győző kezdeményezésére alapította meg a kórház akkori szakmai vezető testülete, a kórház főigazgatója és az EGIS Zrt. A díjat minden évben egy kórházi és egy háziorvos kollégának ítéli oda a beérkező javaslatokat elbíráló bizottság.

A hivatalos köszöntőkben elhangzott, hogy a Csillag-díjjal a gyógyítás iránt mélyen elkötelezett néhai főorvos szellemisége előtt tisztelegve azon kollégák munkásságát ismerik el, akik a betegellátás frontvonalában, szeretettel és nagy szakmai elhivatottsággal végzik napi munkájukat. Ezzel is őrizni kívánják az utolsó polihisztor belgyógyászként jellemzett dr. Csillag József emlékét, akinek szakmai és emberi érdemei máig példaértékűek.

A bíráló bizottság döntése értelmében idén dr. Simó Erzsébet, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház onkológusa és dr. Antal Jolán háziorvos, foglalkozásegészségügyi szakorvos vehette át a herendi porcelánból készült emlékplakettet, a díszes oklevelet és az Egis Zrt. szponzorációjának köszönhető pénzjutalmat dr. Dávid Gyulától, a kórház megbízott főigazgatójától.

Az emlékülés dr. Hornyák Lajos, az onkológiai centrum osztályvezető főorvosának tudományos előadásával folytatódott, majd a díjazottak röviden összefoglalták eddigi életpályájukat és szakmai hitvallásukat.

Hozzászólások

hozzászólás