Közélet

Zombik a magyar vadászmezőkön

A vadászat nemes foglalatosságának civilizáltabb változata a politikai ellenfelek levadászása, aminek éppen most van a szezonja. Nem kell ehhez Kanada, Afrika, erdő, puska, helikopter.

Stüszi vadászaink jól mozognak a magyar politikai élet sűrűjében: az országgyűlésben, a pártfrakciókban és az uniós pénzek közbeszerzésekkel tarkított dzsungelében.

Vérszomjasan lihegő, indulatos, ugrásra kész vadászok és hajtók nyüzsögnek az ideológia testmeleg akoljában. Sportimádó nagyfőnökünk szerint harc van és küzdelem. Sőt, háború.

Derék magyarok egymásra vadásznak és micsoda fegyvertárral! Nem számít, hogy nagyvad, vagy kisvad. Bevetik a hatalmukat, nyelvezetüket, a törvényhozást, magántitkokat, besúgókat, pletykálkodást, migránsokat, gyűlölködést, bankárokat, kétharmadot, kopaszokat, Brüsszelt, pénzt, titkosszolgálatot és hát igen, a sajtót. Egyszer csak azon kapja magát a magyar ember az összes családtámogatott gyerekével, hogy egy össznépi hajtóvadászat áldozataként ténfereg a politikai erdő sűrűjében, nemzeti konzultációt töltöget és elfogyott a pénze. Préda lett. És akkor neki vége.

Közlik vele az ország politikai, társadalmi és gazdasági irányvételét, hogy ki a haza ellensége, a hazaáruló, kit kell megállítani, levadászni, letagadni, kinyírni, kire és mire kell szavazni (vagy kire nem). Ha nem érti meg egyből, akkor beletapossák, megmagyarázzák, meggyőzik, beledumálják, nemzetileg konzultálják, halára rémisztgetik. Hasztalan tartja maga előtt védekező kezét, észérveit, a racionalitást, józanságát, pártatlanságát, próbál kibújni, rést találni, menekülni – eleve kárhozatra van ítélve. Mígnem – beletörődve a vadon törvényeibe – elolvassa, megnézi, meghallgatja, vagy elhiszi, vagy nem, fáradtan vonszolja magát a vadászmezőkön, majd kinyuvad és megadja magát.

Ha politikus az illető állampolgár, legfeljebb kegyes halálra számíthat, ám ha közönséges halandó, akkor a vadásztársadalom megkíméli az életét, hogy majd választástól választásig zombiként ténferegjen a vadonban és legközelebb oda szavazzon, ahova kell.

A képen a miniszterelnök aláírja a Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióját. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago