Közérzet · 2021.09.26.

Zombik a magyar vadászmezőkön

A vadászat nemes foglalatosságának civilizáltabb változata a politikai ellenfelek levadászása, aminek éppen most van a szezonja. Nem kell ehhez Kanada, Afrika, erdő, puska, helikopter.

Stüszi vadászaink jól mozognak a magyar politikai élet sűrűjében: az országgyűlésben, a pártfrakciókban és az uniós pénzek közbeszerzésekkel tarkított dzsungelében.

Vérszomjasan lihegő, indulatos, ugrásra kész vadászok és hajtók nyüzsögnek az ideológia testmeleg akoljában. Sportimádó nagyfőnökünk szerint harc van és küzdelem. Sőt, háború.

Derék magyarok egymásra vadásznak és micsoda fegyvertárral! Nem számít, hogy nagyvad, vagy kisvad. Bevetik a hatalmukat, nyelvezetüket, a törvényhozást, magántitkokat, besúgókat, pletykálkodást, migránsokat, gyűlölködést, bankárokat, kétharmadot, kopaszokat, Brüsszelt, pénzt, titkosszolgálatot és hát igen, a sajtót. Egyszer csak azon kapja magát a magyar ember az összes családtámogatott gyerekével, hogy egy össznépi hajtóvadászat áldozataként ténfereg a politikai erdő sűrűjében, nemzeti konzultációt töltöget és elfogyott a pénze. Préda lett. És akkor neki vége.

Közlik vele az ország politikai, társadalmi és gazdasági irányvételét, hogy ki a haza ellensége, a hazaáruló, kit kell megállítani, levadászni, letagadni, kinyírni, kire és mire kell szavazni (vagy kire nem). Ha nem érti meg egyből, akkor beletapossák, megmagyarázzák, meggyőzik, beledumálják, nemzetileg konzultálják, halára rémisztgetik. Hasztalan tartja maga előtt védekező kezét, észérveit, a racionalitást, józanságát, pártatlanságát, próbál kibújni, rést találni, menekülni – eleve kárhozatra van ítélve. Mígnem – beletörődve a vadon törvényeibe – elolvassa, megnézi, meghallgatja, vagy elhiszi, vagy nem, fáradtan vonszolja magát a vadászmezőkön, majd kinyuvad és megadja magát.

Ha politikus az illető állampolgár, legfeljebb kegyes halálra számíthat, ám ha közönséges halandó, akkor a vadásztársadalom megkíméli az életét, hogy majd választástól választásig zombiként ténferegjen a vadonban és legközelebb oda szavazzon, ahova kell.

A képen a miniszterelnök aláírja a Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióját. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kép forrása: MTI/MTVA

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!