Categories: Közélet

VICC – Orbánoznak vagy Hitlereznek?

Van, amivel nem viccelünk, vannak határok, amelyeket nem lépünk át, akkor sem, ha hollétüket nem kerítés jelöli.  És bár Orbán Viktortól tudjuk, vége a politikai korrektség időszakának, döbbenetes ezzel az új „valósággal” a megyei napilap hasábjain szembesülni.

Finoman szólva is durva viccel „örvendeztette” meg olvasóit kedden a Veszprém megyei Napló. A Pannon Lapok Társasága egyik kiadványának utolsó oldalán jelent meg a mellékelt fotón olvasható vicc.

A rossz nyelvek szerint az újság legolvasottabb része a viccrovat, így aztán főleg nagy figyelmet kellene fordítaniuk arra, mi jelenik meg itt. Annál is inkább, mert tavaly novemberben a szintén a lapcsoporthoz tartozó Dunaújvárosi Hírlap hasábjain cigányozni sikerült egy jót, szintén viccként tálalva az olvasóknak.

A Naplóban megjelent kis írásnak az külön pikantériát ad, hogy a „kerítés” említése miatt könnyen asszociálhatunk Orbán Viktorra és a miniszterelnök kerítésmániájára.

Az alapprobléma nyilván a józan paraszti ész totális hiánya. Van, amivel egy újság hasábjain nem viccelünk, akkor sem, ha egyesek jót röhögnek az adott humoros szösszeneten egy kocsmai asztal mellett. Egy újsággal példát mutatunk, értékeket közvetítünk. És van, hogy hibázunk. Ilyenkor annyit legalább illik megtenni, hogy a főszerkesztő – merthogy ő felel minden megjelent betűért – kiáll, és azt mondja, elnézést. Akkor is, ha esetleg nem érti, mi a probléma.

drahos

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago