Sárga / Közérzet · 2017.01.17.

VICC – Orbánoznak vagy Hitlereznek?

Van, amivel nem viccelünk, vannak határok, amelyeket nem lépünk át, akkor sem, ha hollétüket nem kerítés jelöli.  És bár Orbán Viktortól tudjuk, vége a politikai korrektség időszakának, döbbenetes ezzel az új „valósággal” a megyei napilap hasábjain szembesülni.

Finoman szólva is durva viccel „örvendeztette” meg olvasóit kedden a Veszprém megyei Napló. A Pannon Lapok Társasága egyik kiadványának utolsó oldalán jelent meg a mellékelt fotón olvasható vicc.

IMG_7499

A rossz nyelvek szerint az újság legolvasottabb része a viccrovat, így aztán főleg nagy figyelmet kellene fordítaniuk arra, mi jelenik meg itt. Annál is inkább, mert tavaly novemberben a szintén a lapcsoporthoz tartozó Dunaújvárosi Hírlap hasábjain cigányozni sikerült egy jót, szintén viccként tálalva az olvasóknak.

IMG_7500

A Naplóban megjelent kis írásnak az külön pikantériát ad, hogy a „kerítés” említése miatt könnyen asszociálhatunk Orbán Viktorra és a miniszterelnök kerítésmániájára.

Az alapprobléma nyilván a józan paraszti ész totális hiánya. Van, amivel egy újság hasábjain nem viccelünk, akkor sem, ha egyesek jót röhögnek az adott humoros szösszeneten egy kocsmai asztal mellett. Egy újsággal példát mutatunk, értékeket közvetítünk. És van, hogy hibázunk. Ilyenkor annyit legalább illik megtenni, hogy a főszerkesztő – merthogy ő felel minden megjelent betűért – kiáll, és azt mondja, elnézést. Akkor is, ha esetleg nem érti, mi a probléma.

drahos

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!