Életmód

Vettem egy új humidort. Hogyan tovább?

Nagyon sok kezdő szivarozót láttunk már, akik merészen megpróbálkoztak a saját humidorjaik megépítésével, vagy átalakították az otthonukban fellelhető Tupperware háztartási edényeiket humidorrá. De sokan gondolják azt is, hogy a hűtőszekrény vagy az íróasztal fiókja biztonságos helynek számít a szivarok tárolására – ez tévedés.

Mindenképpen szüksége lesz egy megbízható és minőségi humidorra a Humidorshop.hu kínálatából, amely segítségével a szivarokat nagyjából 20–21 fokos hőmérsékleten és 70%-os relatív páratartalom mellett tudja tárolni. 

Ilyen például az Adorini Torino Deluxe is, amely elegendően nagy 30 Corona méretű szivar tárolására. Továbbá a kvadráns zsanérjai sokkal stabilabbak, mint sok más humidoré. Sőt ezt még az is tetézi, hogy a párásítója akril polimer filccel van bélelve, amelynek segítségével könnyen állítható a páratartalom mértéke. A mai cikkünkben pedig ennek a humidornak a használatához hoztunk egy kis segítséget.

Kezdje a hygrométer kalibrálásával!

Amint kézhez kapta az előbb is említett Adorini Torino Deluxe-ot, következhet néhány egyszerű művelet, amelyeket nem tanácsos kihagyni, mivel könnyedén a szivarok kiszáradásához vezethetnek.

Ehhez a humidor márkához jár egy előre kalibrált hygrométer is. Ezt érdemes le ellenőrizni mert a szállítás során el állítódhat.

Erre tudunk is egy szuper módszert. Csepegtessen néhány csepp vizet egy kanálnyi sóra, hogy csupán egy picit legyen nedves! Ezt helyezük el a hygrométerrel együtt egy légmentesen záro dobozba, és röpke nyolc óra alatt elérhető, hogy 75%-os legyen a páratartalom.

Majd jöhet a párásító feltöltése

A következő lépés, hogy a párásítóba desztillált vizet csepegtetünk. Amikor pedig már úgy látja, hogy elég folyadék került bele, akkor törölje át, és végül mehet vissza a humidorba. 

24 órán belül ellenőrizze a páratartalmat a humidor belsejében. A párásító lassan, de biztosan nedvességet bocsát ki a humidorba a lassú, megfelelő érlelés érdekében.

Ne feledkezzen meg a humidor benedvesítéséről sem!

Ha az első két lépést kipipálta, akkor nem árt a humidor belső falait és rekeszeit egy desztillált vízzel megnedvesített kendővel áttörölgetni. De az is egy jó megoldás lehet akár, hogy berak egy pohár desztillált vizet a humidor belsejébe, és rácsukja a tetejét. Így kb. 3 nap leforgása alatt használhatóvá is válik. De ha ezt a vizet mikróban még felmelegíti, akkor a humidor már akár 1 nap alatt bevethető lesz, mivel a falai gyorsabban elnyelik a nedvességet. 

Voilá, készen is áll az Adorini Torino Deluxe humidorja, amely garantáltan nagyszerű választást jelent majd a féltve őrzött szivarjai védelmére. Ugyanis magában hordoz minden olyan fontos sajátságot, amely egy humidort igazán kompakttá tesz. A használatával nem merül majd fel az a probléma, hogy olyan szivarokat talál a szekrényében, amelyek megszenvedték az otthona klímáját. Ugyan néhányukat meg lehet menteni, de sajnálatos módon elég sokat veszítenek majd az élvezeti értékükből.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago