Kultúra

VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ – Új fesztivál

A Veszprémi Petőfi Színház a VeszprémIFI Fesztivállal nyitja az őszi szezont. Többek között ezt jelentették be az intézmény évadnyitó társulati ülésén.

– Büszke vagyok arra, hogy a Veszprémi Petőfi Színház idén nyáron is számos alkalommal mutathatta meg országszerte a vidéki színházak kiváló szakmai munkásságát és a bennük rejlő fantasztikus temperamentumot. Nem titkolt célom feltenni a térképre a vidéki színházakat, hiszen csodálatos munkák folynak mindegyik intézményben, melyet úgy érzem, kötelességünk megismertetni az egész világgal!” – húzta alá Oberfrank Pál színigazgató, a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke.

– Minden évad a maga módján rendkívüli kihívás, de az előttünk álló évadot külön fűszerezi az, hogy 2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz – mondta Brányi Mária alpolgármester. – Különleges szerep hárul ebben az évben is a Veszprémi Petőfi Színházra, hiszen a város életének zászlóshajója, melynek társulata nélkül az életünk elképzelhetetlen.

Tortával és egyik veszprémi rendezésének betétdalával köszöntötték Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes és Kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját 80. születésnapja alkalmából. Szilágyi Tibor a Veszprémi Petőfi Színház tiszteletbeli örökös tagja lett.

A társulati ülésen bejelentették a VeszprémIFI Fesztivált, amelyet szeptember 3-án és 4-én rendeznek a Veszprémi Petőfi Színház több helyszínén. A fesztivál célja, hogy olyan amatőr fiatalokat és fiatal csoportokat vonultasson fel, akik/amelyek professzionális és magas szinten űzik a művészetet. A fesztivál összművészeti jellegű lesz.

A képen Szilágyi Tibort köszönti a társulat. Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago