Kultúra · 2022.08.23.

VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ – Új fesztivál

A Veszprémi Petőfi Színház a VeszprémIFI Fesztivállal nyitja az őszi szezont. Többek között ezt jelentették be az intézmény évadnyitó társulati ülésén.

– Büszke vagyok arra, hogy a Veszprémi Petőfi Színház idén nyáron is számos alkalommal mutathatta meg országszerte a vidéki színházak kiváló szakmai munkásságát és a bennük rejlő fantasztikus temperamentumot. Nem titkolt célom feltenni a térképre a vidéki színházakat, hiszen csodálatos munkák folynak mindegyik intézményben, melyet úgy érzem, kötelességünk megismertetni az egész világgal!” – húzta alá Oberfrank Pál színigazgató, a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke.

– Minden évad a maga módján rendkívüli kihívás, de az előttünk álló évadot külön fűszerezi az, hogy 2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz – mondta Brányi Mária alpolgármester. – Különleges szerep hárul ebben az évben is a Veszprémi Petőfi Színházra, hiszen a város életének zászlóshajója, melynek társulata nélkül az életünk elképzelhetetlen.


Tortával és egyik veszprémi rendezésének betétdalával köszöntötték Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes és Kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját 80. születésnapja alkalmából. Szilágyi Tibor a Veszprémi Petőfi Színház tiszteletbeli örökös tagja lett.

A társulati ülésen bejelentették a VeszprémIFI Fesztivált, amelyet szeptember 3-án és 4-én rendeznek a Veszprémi Petőfi Színház több helyszínén. A fesztivál célja, hogy olyan amatőr fiatalokat és fiatal csoportokat vonultasson fel, akik/amelyek professzionális és magas szinten űzik a művészetet. A fesztivál összművészeti jellegű lesz.

A képen Szilágyi Tibort köszönti a társulat. Fotó: Veszprémi Petőfi Színház


[fbcomments]