Categories: Szórakozás

VESZPRÉMFEST – Örömünnep volt

Tudom: közhely, hogy a zene boldoggá tesz, mégis ez jutott eszembe, amikor visszagondoltam az elmúlt pár nap eseményeire. A VeszprémFest fellépői és közönsége is boldogok voltak azokban a koncertek alatt (és reméljük utána is azok lesznek napokig, hetekig). Csak meg kell nézni az ott készült fotókat: átjön rajtuk a koncertek hangulata. Köszönjük a VeszprémFest csapatának, ismét jó programot hoztak össze!

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest kitalálója és igazgatója mindig törekedett a változatosságra, és idén, a sorrendben 14. fesztiválon is sikerült a terve: kaptunk egy igazi nagyágyút Tom Jones személyében, egy energiabombát, Heather Smallt, világzenét, amelyet Richard Bona és a Mandecan Cubano képviselt, valamint egy nem akármilyen kísérőzenekart, a New Power Generationt.

A csapatjátékos

Richard Bona énekes, zeneszerző, basszusgitáros már harmadszor jött Veszprémbe – imádja a várost. Ezúttal egy kubai zenekarral érkezett, és igazi karibi hangulatot varázsoltak a színpadra. Aki Bona gitárjátékára volt kíváncsi, az ezúttal kicsit csalódott lehetett, mert Bona igyekezett beleolvadni a zenekarba, hagyta a többieket kibontakozni, és nem “nyomult”. Csodálatos énekhangját azonban élvezhettük – és szívesen élveztük volna hosszabb ideig, mint amennyi adatott.

Az energiabomba

A színpadra lépése pillanatában letaglózott bennünket az az őserő, ami Heather Smallban lakozik. Az egykori M People énekesnője a kilencvenes években uralta a poppiacot, és mára sem veszített népszerűségéből. Rendesen megtáncoltatta a közönséget.

A hang

Volt szerencsém pár idősödő rocksztár koncertjét meghallgatni az elmúlt években, és mindegyiknél meg kellett állapítanom, hogy sajnos “kikoptak” náluk az alsó és a felső hangok. Nem úgy a 77 éves Tom Jonesnál, aki ugyanazzal az energiával és hangterjedelemmel szólaltatja meg régi és új dalait, mint tette ezt mondjuk negyven évvel ezelőtt. Óriási élmény volt őt ismét hallgatni (ott voltam a pár évvel ezelőtti budapesti koncertjén is), az pedig, hogy Veszprém helyett Budapestet mondott, gyorsan megbocsájtottuk neki.

A herceg zenekara

A The New Power Generation 1990 és 2013 között volt Prince kísérőzenekara. Tagjai vérprofik. Eljátszották a herceg legnépszerűbb slágereit. A közönségnek mégis hiányérzete volt. Hiányzott a mester, aki már az égi zenekarban énekel és gitározik…

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago