Categories: KözéletÉletmód

VÉDŐNŐK – Köszönet és elismerés az értünk dolgozóknak

Az anya- és csecsemővédelem szolgálatára 1915. június 13-án létrehozott Országos Stefánia Szövetség megalakulása óta, a világon egyedülálló szervezeti formában dolgoznak értünk és gyermekeinkért a magyar védőnők. A Magyar Védőnői Szolgálat méltán nyerte el öt éve a Magyar Örökség-díjat, majd került be a Hungarikumok Gyűjteményébe és a Magyar Értéktárba is.

A Védőnők Napját három éve ünnepeljük, ebből az alkalomból megyénkben is elismerő okleveleket, szakmai kitüntetéseket adnak át. A Csolnoky Ferenc Kórházban megrendezett idei ünnepség szokatlan hangulatú volt. Dr. Schvöller Mónika szemész szakorvos előadását ugyanis a Hangadók Zenekar (sajnos) rövid, ámde fergeteges műsora követte. Nem hiszem, hogy tévednék – ilyenre még nem volt példa a tudományos és protokolláris programoknak helyet adó Csillag-teremben. Az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány által felkarolt – nekik napi elfoglaltságot és hasznos munkát biztosító – értelmi vagy testi fogyatékkal élő fiatalokból alakult együttes játéka a legfáradtabb, ősz fürtökkel keretezett arcokra is mosolyt varázsolt.

Az Év Védőnője címet idén a gógánfai Illésné Bódis Mártának adományozta Veszprém Megye Önkormányzata az anya-, csecsemő- és családvédelem területén végzett munkája elismeréseként. Az egészségesen felnövő nemzedék érdekében kifejtett egészségfejlesztő tevékenységéért a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormányhivatali elismeréssel köszönte meg Szentesiné Gergely Mária járási vezető védőnő (Balatonfüred) munkáját. Veszprém Megyei Jogú Város elismerő oklevelét Endrédi Katalin területi védőnőnek Porga Gyula polgármester adta át.

Kiváló Védőnő szakmai elismerésben részesült Petőczné Ujszászi Diána iskolai védőnő (Zirc), Jungné Kaibás Ágota területi védőnő (Márkó), Pap Péterné területi védőnő (Dáka), Gerbel Marianna területi védőnő (Alsóörs), Babos Jenőné területi védőnő (Ajka) és Lenner Lászlóné területi védőnő (Tapolca). Az ünnepség végén a jubiláló nyugdíjas védőnőket köszöntötték.

Az ajkai Hangadók Zenekar
Taps, együtt éneklés, sok mosoly

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago