Categories: Sport

VEDAC – Újdonságok a hagyományos futóversenyen

Új nevet kapott és új útvonalon halad majd a hagyományos városi futófesztivál. Az Euronics–Rotary futónapot május 6-án, vasárnap rendezi meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

A futónapot a korábbi két névadó szponzor – a STOP.SHOP és az Intersport – mellett idén két új támogató is felkarolta: az Euronics, amely az ország legnagyobb üzletét nyitja meg a STOP.SHOP Bevásárló Parkban, valamint a Rotary Klub Balatonfüred–Veszprém, mely helyi vállalatok vezetőit tömörítő jószolgálati közösség.

Együttműködés hosszú távon

A Rotary Klub Balatonfüred–Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kooperációja nem kizárólag a futónap megrendezésére korlátozódik, a felek hosszú távú együtt gondolkozást és közös munkát terveznek, melynek együttműködési megállapodás aláírásával adtak nyomatékot.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egyesületünket alkalmasnak találta a világ legnagyobb jószolgálati csoportjai egyikének helyi közössége a kooperációra – hangsúlyozta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. – A közös célok megfogalmazásában nem volt nehéz dolgunk, mert az eddig végzett tevékenységünkben, célcsoportjainkban sok hasonlóság mutatkozott. Az első találkozástól kezdődően megvolt a szükséges összhang, és azóta is kreatív együtt gondolkozás jellemzi minden egyeztetésünket.

A Rotary Klub Balatonfüred–Veszprém elnöke, Hartmann Péter elmondta:

Már a tavaly nyári megalakulásunkkor megfogalmazódott a gondolat, hogy a helyben élő fiatalokat, diákokat kívánjuk támogatni akár tanulmányi, akár egészségmegőrzéssel kapcsolatos ügyekben. Kézenfekvő volt, hogy a város legnagyobb és legsikeresebb egyéni sportklubjával működjünk együtt ezeken a területeken. A két közösség kapcsolatát tovább erősíti és a folyamatosságot jelenti, hogy a VEDAC elnökségének egyik tagja, Pató Sándor rotarystaként is szolgálja a közösséget. Nagy öröm továbbá, hogy a küldetésünk eléréséhez nem csak anyagilag, hanem rengeteg jó ötlettel és egyéb támogatással csatlakozott be a Euronics alapító tulajdonosa, Fazekas Zsolt.

Kék póló az indulóknak

A futófesztiválon ezúttal is két táv közül választhatnak a résztvevők. A mini táv 1911 méter hosszú szakasz. S hogy miért ennyi? A magyar Rotary klubokat egyesítő Rotary Disztrikt a Rotary International hálózatában az 1911-es számot viseli, így a versenytáv szimbolikus jelentőségű. A nevezés – a korábbi évekhez hasonlóan – ingyenes.

A mini távra nevezők ezúttal is pólót kapnak ajándékba. Ezúttal az Euronics, a Rotary és a VEDAC színeiben is metszéspontot jelentő kék színben pompázik majd a tömeg.

A profi futás versenytávja hét kilométer lesz, itt a legjobbak – a szervező és támogató Intersportnak köszönhetően – vásárlási utalványt és ajándékcsomagot nyernek.

Mozgósítási verseny

A hagyományokhoz ragaszkodva az idei futónap célja nemcsak az, hogy megmozduljon a veszprémi és környékbeli lakosság, hanem az iskolák mozgósítási versenye is kiemelt hangsúlyt kap. Az esemény mottója: Fuss az iskoládért!

Sok szempontból újra kellett gondolni a futónap lebonyolítását. Jó úton indultunk el, ami az új támogatói kör és a rendezvény társadalmi hozadékában is megmutatkozik. Arra ugyanis még nem volt példa, hogy kétmillió forint összértékben tudjunk segítséget nyújtani a legaktívabb résztvevő iskoláknak – fogalmazott Németh Attila.

Az intézmények értékelése diákméterben történik: a diákméter az iskola diákjai által lefutott össztáv osztva az iskola létszámával. A 200 fő alatti, kisiskola kategóriában 300, 200, valamint 100 ezer forint, míg a 200 fő feletti, nagyiskola kategóriában 600, 400, illetve 200 ezer forintos sportszerfejlesztési támogatást nyernek az intézmények. Minden iskola az igényeinek megfelelően használhatja fel a megnyert összeget.

Ezen kívül kétszer 100 ezer forintot sorsolás útján nyerhetnek meg a benevezett intézmények, melyek diáklétszámának legalább 10 százaléka részt vesz az eseményen, és a fent említett kategóriákban nincs a díjazottak között.

Az új útvonal

Az 1911 méteres minitáv mezőnye is a STOP.SHOP Bevásárló Parkban, az Intersport mögötti területről rajtol, a versenyközpont az Euronics üzlet parkolójában lesz. A rajtot követően a Dornyai utcán haladva az Almádi útra kanyarodnak ki a futók, onnan a Simon István utcára érnek, majd következik a Lóczy utca, a Rómer Flóris utca, innen pedig visszakanyarodnak a bevásárló parkba, majd a versenyközpontba.

A hét kilométeres táv résztvevői a rajtot követően szintén az Almádi út felé indulnak, viszont nem kanyarodnak vissza azonnal a STOP.SHOP felé, hanem a korábbi években megszokott útvonalon, ellentétes irányban, a Simon István–Cholnoky–Ady–Lóczy Lajos–Rómer Flóris utca útvonalon, három kört megtéve térnek vissza a bevásárló parkba, majd a versenyközpontba.

Mit kínál még a rendezvény?

A közös bemelegítést Réti Ildikó személyi edző, TRX-oktató segítségével végezhetik a résztvevők, a célba érkezők befutócsomagot vehetnek át. Minden induló szavazhat a kedvenc iskolájára, és kap egy tombolaszelvényt is, mellyel a rendezvényen az 500 ezer forint összértékű sorsoláson vehet részt. A nyeremények mellett jókedvet, vidámságot ígérnek a szervezők és a legfontosabbat: a mozgás örömét!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago