Categories: SportEgyéb

VEDAC – Márk komoly célokért dolgozik

Nem volt maradéktalanul elégedett a mögöttünk hagyott esztendővel Péringer Márk, a VEDAC diszkoszvetője, pedig két világeseményen is részt vehetett.

A Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjátadáson egyetlen sportklub versenyzői érdemeltek ki egynél több egyéni díjat, a VEDAC atlétái hat kategóriában lettek díjazottak. A Veszprém megye legjobb VEDAC-osai cikksorozatunk harmadik részében az ifjúsági olimpikon diszkoszvetőt, Péringer Márkot mutatjuk be.

Péringer Márk Tapolcán ismerkedett meg a dobóatlétikával, azon belül is a súlylökéssel, majd amikor a veszprémi Jendrassik-VENESZ Szakközépiskolába került, egyenes út vezetett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubhoz.

Először Páli Viktor kezdett el foglalkozni a kiváló testi adottságokkal rendelkező fiatalemberrel, ám a szakemberek úgy vélték, Márk diszkoszvetőként jobban ki tudná használni erejét, nem mindennapi fizikumát. Mozsdényi Dáviddal egy évvel ezelőtt kezdődött el a közös munka.

A 2018-as esztendő aztán nagyszerű eredményeket tartogatott Márknak, annak ellenére, hogy többször sérülések hátráltatták.

A győri ifjúsági Európa-bajnokság előtt egy nappal, az utolsó edzésen kifordult a bokám. Eléggé fájt, estére pedig bevérzett. Török Krisztián szakmai vezetővel azonban úgy döntöttünk, megpróbálok dobókörbe állni. Végül a selejtezőben jobbat dobtam, mint a döntőben, de így is a tizedik helyet sikerült megszereznem – mesélte Márk.

Később az is kiderült, a tizedik helyezéssel kvalifikációt szerzett az Argentínában megrendezett ifjúsági olimpiára is.

Sajnos itt sem tudtam kihozni magamból a maximumot, a döntőben ugyanis felszakadt a bőr a kezemen. Nem volt nagy a baj, de elég intenzíven vérzett a kezem. Így kellett dobnom.

Márk végül az új lebonyolítási rendben – a versenyzők két körben négyet-négyet dobtak, majd a legjobb eredményeiket összeadva alakult ki a végső sorrend – az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

A közlekedésgépésznek tanuló sportoló elmondta még, 2019-től átlép a junior korosztályba, ahol az eddigi 1500 grammos diszkoszt 1750-esre cseréli.

Úgy vélem, a nagyobb diszkosz testhez állóbb lesz, és az is jó, hogy az átmérője is nagyobb, könnyebben meg tudom majd fogni – magyarázta.

Ezzel a szerrel jelenleg 50 méter a legjobb eredménye, azonban nagyon bizakodó, hogy az alapozást követően teljesíteni tudja a junior Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét, az 54 métert is.

Idén szeretnék minél jobb alapokat szerezni a 2020-as kenyai junior világbajnokságra, szeretnék ott a legjobbak között végezni – húzta alá.

A Balatonrendesen élő Márk nagyon büszke rá, hogy őt választották Veszprém megye legjobb ifjúsági korú sportolójának. Úgy fogalmazott, szeretne minél több hasonló elismerést begyűjteni, ez nagyon motiválja, ahogy az edzőjét, Mozsdényi Dávidot is.

Ezek a díjak csak megerősítenek bennünket, hogy megéri olyan sokat dolgozni és jó úton haladunk – zárta gondolatait.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago