Categories: Sport

VEDAC – Jó egyéni eredmények

A kilencedik helyen végzett a Bakony–Balaton Team az országos csapatbajnokság nyugati selejtezőjében. Nem jutott a szeptemberi döntőbe a VEDAC és a Pápai AC duója, de így is születtek kiváló eredmények.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Magyarország 2019. évi atlétikai csapatbajnokságát, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club a hagyományokhoz hűen a Pápai AC-val közösen alkotott egy csapatot. A pápaiakat a veszprémiek között egyetlen sportoló, Nagy Gergely kalapácsvető képviselte a Győrben lebonyolított két napos megméretésen, a többi versenyzőt a VEDAC adta.

A csapatbajnokság beharangozójában, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a következőképp fogalmazott: „a versenyforma jellege miatt az indulók között megtalálható a hazai atlétikai társadalom igen széles rétege – a fiataloktól kezdve a régebbi időkben eredményes atlétákig – a ma már edzőként tevékenykedő volt válogatottak, a szeniorként versenyzők és a parasportban sikeresek is”. Vagyis igen színes és széles mezőny gyűlt össze minden versenyszámban, bár az is igaz, hogy emiatt a megszokottnál gyengébb eredményekkel is dobogóra lehetett állni, pontokat lehetett szerezni.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője szerint az eredményesség szempontjából nem kedvez a Bakony–Balaton Teamnek a lebonyolítási rend:

A dobószámok tekintetében a nyugati régió, kivéve a súlylökést, sokkal erősebb a keletinél. A magyar élmezőny színe-java képviseltette magát a különböző számokban. Ellenben a futószámokkal pont fordított a helyzet. Gyakorlatilag a Ferencváros kivételével csakis azok a csapatok jutottak tovább, ahol két nagyobb egyesület szövetkezett. Mi pontosan tudtuk, hogy nincs reális esélyünk a továbbjutásra, azonban nem vagyunk elégedetlenek. A fiatalok kifejezetten jól szerepeltek, több egyéni és szezoncsúcs is született.

A fiatalok közül két számban is figyelemre méltó eredményt ért el Czeller Gábor. A dobóatléta diszkoszvetésben új egyéni csúcsot ért el 48.02 méterrel, a felnőttek között kalapácsvetésben pedig 62.93 méterrel a hetedik lett. Utánpótlás Európa-bajnoki szint felett dobott újra Máté Fanni Szabina gerelyhajító, 51.25 méterrel. Betegen is vállalta a szereplést Orbán Éva, aki kalapácsvetésben második (61.58), súlylökésben és diszkoszvetésben ötödik lett 11.52 méterrel és 40.47 méterrel. Részleges bokaszalag szakadással vállalta a szereplést a magasugró Sántik Dávid, aki 195 centiméterrel a második helyet szerezte meg. Sérülés nehezítette Koszár Zsolt futó szereplését is, aki 5000 méteren végzett a nyolcadik helyen 15:21.12 perces idővel. Ki kell még emelnünk a VEDAC szakmai igazgatóját, aki két számban mutatta meg tudását: Török Krisztián gerelyhajításban bronzérmet vehetett át 61.14 méterrel, súlylökésben pedig negyedik lett 13.13 méterrel.

Eredmények

Férfi. 100 méter: 4. Szigeti Csongor 11.12. 5000: 8. Koszár Zsolt 15:21.12, 9. Kovács Tamás 15:31.95. 3000 akadály: 6. Bertalan Renátó 10:29.94, 7. Rezeli Martin 10:37.76. Magasugrás: 2. Sántik Dávid 1.95 méter. Súlylökés: 4. Török Krisztián 13.13, 6. Péringer Márk 13.04. Diszkoszvetés: 4. Czeller Gábor 48.02, 7.Péringer Márk 46.30. Kalapácsvetés: 5. Nagy Gergely 65.58, 7. Czeller Gábor 62.93. Gerelyhajítás: 3. Török Krisztián.

Női. Súlylökés: 5. Orbán Éva 11.52, 7. Hermann Gréta 11.12. Diszkoszvetés: 5. Orbán Éva 40.47. Kalapácsvetés: 2. Orbán Éva 61.58, 7. Gombás Petra 53.33. Gerelyhajítás: 3. Máté Fanni Szabina 51.25.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago