Categories: Sport

VEDAC – Az évad legerősebb felnőtt mezőnye

Harmincöt egyéni csúcs született a dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető emlékversenyen, amelyen eltiltása után visszatért a 2012-es londoni olimpia bajnoka, Pars Krisztián.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club és a házigazda Tapolcai Sport Akadémia közösen szervezte meg a hagyományos kalapácsvető viadalt. Az erőpróba, a szokásoknak megfelelően, a két névadó, dr. Papp Pál és Csermák József előtt tisztelegve, koszorúzással indult a tapolcai Pantheonnál.

A versenyen a gyermek korosztálytól kezdve minden korcsoportnak lehetőséget adtak. A közel 150 résztvevő igazán kitett magáért, 35 egyéni csúcs született, amely a különböző korosztályos világesemények után és a felnőtt vébé előtt igazán jó eredménynek számít.

A felnőtt férfiaknál az év legerősebb mezőnye Tapolcán gyűlt össze. A legelőkelőbben rangsorolt résztvevő, a berlini Európa-bajnokság bronzérmese, a szombathelyi Halász Bence volt. Itt tért vissza másfél éves eltiltását követően London olimpiai bajnoka, Pars Krisztián is. A számot idei második legjobb eredményével Halász Bence nyerte 78.13 méterrel, Pars pedig mindössze három centiméterrel maradt el a világbajnoki kvótát jelentő szinttől, 75.97 méterig jutott, és második lett. A vébén 32-en indulnak majd, eddig 25 kalapácsvető teljesítette a 76 méteres kvalifikációs szintet, így feltehetően a világranglistás helyezés alapján a szombathelyi klasszis is részt vehet az októberi viadalon.

A szám egyben Szuper Liga forduló is volt. A VEDAC-os Czeller Gábor 67.19 méterrel, új egyéni csúccsal a nyolcadik helyen végzett, s ez az eredmény az U23-asoknál a negyedik helyhez volt elég.

Két bronzérmet vehetett át Minyó Bence, aki felnőtt kalapáccsal és 6 kilóssal is harmadik lett a juniorok között.

Csekő Miklós a serdülők között 5 kilós kalapáccsal elért 58.16 méterrel zárt a harmadik helyen, míg 4 kilós szerrel új egyéni rekordnak örülhetett. Igaz, a 63.10 méterrel nem tudott dobogóra állni, negyedik lett.

A fiúk gyermek korcsoportjában Kis Zétény Félix egyéni csúcsot dobott, 35.27 méterrel a negyedik helyezést szerezte meg.

A nőknél a már biztos vébé résztvevő, Gyurátz Réka (Dobó SE) nyert 69.97 méterrel. A magyar csúcstartó Orbán Éva (VEDAC) kéthónapos kihagyás után nem találta a ritmust, 59.99 méterrel a hatodik lett. Klubtársa, Gombás Petra viszont új egyéni csúcsot dobott 57.19 méterrel, amellyel a juniorok között ezüstérmet szerzett. Ugyancsak felnőtt szerrel dobott Csatári Dominika is, aki 45.23 méterrel megnyerte az ifik versenyét, sőt 3 kilós kalapáccsal is aranyérmet érdemelt ki (54.11).

Testvére, Csatári Jázmin hatalmas egyéni csúccsal, 63.67 méterrel nyerte a serdülők korcsoportját, ahol szintén 3 kilós kalapáccsal dobtak.

A legifjabbaknál Fertig Fanni 58.20 méterrel nyerte a korcsoportját, közel 16 métert verve a második helyezettre.

A tapolcai versenyen utoljára látta el a versenybíróság elnöki teendőit Szabóné Harlai Katalin, aki 2005 óta fogta össze a szervezési teendőket. A rendezés, köszönhetően a tapolcai edzőpárosnak, Bakler Zoltánnak és Csapó Mónikának, zökkenőmentes volt. Évtizedek óta versenybíróként segíti a lebonyolítást Hanzmann László, Pontyos István, Schneider Zsolt, Virág Károly tapolcai testnevelő.

A technikai háttér biztosításában Molnár Béla és az egykori kiváló veszprémi súlylökő, Páli Viktor segített.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago