Categories: Sport

VEDAC – Az év hegyifutójának választották

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a közelmúltban tartotta meg a 2018-as évet lezáró díjkiosztó szakmai fórumát. Az elmúlt esztendő legjobb férfi hegyifutója címet az évek óta stabil teljesítményt nyújtó veszprémi Fonyó Sándor nyerte el.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) atlétájaként – edzői: idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László – tavaly két hazai országos bajnoki címet is szerzett, a normáltávú és a félmaratoni hegyifutó ob-ről egyaránt aranyéremmel tért haza.

A nemzetközi versenyek közül az andorrai hegyifutó világbajnokságon és a macedóniai Európa-bajnokságon a második legjobb magyar befutó volt, a Masters hegyi világbajnokságon pedig a legjobb magyarként ért célba és az előkelő hatodik helyen zárt. Nagy szerepe volt az M35 korcsoportban a Masters hegyifutó világbajnoki bronzérmes csapat sikeres szereplésében is.

A nőknél Ősi Eszter kapta az elismerést, aki első helyen végzett az országos bajnokságon és az andorrai hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyar helyezést érte el, amikor negyvenhatodik lett.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago