Categories: Életmód

VANDERLICH – Mesterséges intelligencia segíti az egészség megőrzését

A Vanderlich Egészségcentrum számára mindig is fontos volt a betegek megfelelő tájékoztatása a megelőzéssel és a már kialakult egészségügyi problémákkal kapcsolatban. Ezért is döntöttek úgy a központ működtetői, hogy az egészségügy területén elsőként próbálják ki, milyen eredményeket lehet elérni a chatbottal.

A chatbot egy előre programozott beszélgetőpartner, azaz mesterséges intelligencia, amely a Facebook Messengeren keresztül működik. A chatbot keretében előre megtervezett beszélgetésvariációk és menürendszerek működnek, amelyek nem csupán tájékoztató jellegűek, hanem különböző megfigyelési pontokat is tartalmaznak, hogy a felhasználókat az őket leginkább érdeklő egészségügyi témák irányába tereljék.

A pár hete elindított chatbotot már több százan használják, s kapnak folyamatosan, 2–3 naponta edukáló tartalmat a vérnyomás problémáktól, a cukorbetegségen keresztül egészen a bőrrákig vagy éppen a napégés megelőzéséig. Ezeket finom és egészséges ételek készítéséhez segítséget adó receptötletek, videós tartalmak, képek és animációs gif-ek színesítik.

Ami külön érdekesség, hogy az idősebb korosztály is előszeretettel használja a mesterséges intelligenciát kiaknázó lehetőséget: a felhasználók közel háromnegyede 45 év feletti.

A Vanderlich Egészségcentrum chatbotját itt kipróbálhatja.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago