Categories: Szórakozás

UTCAZENE – Fesztivál másképpen

A Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezői a rendezvény Facebook-oldalán jelentették be, hogy lesz ugyan utcazene idén is, csak kicsit másképp, mint a korábbi években.

Közleményük alább olvasható:

A kormány rendelete értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható, kivéve a zenés, táncos rendezvényeket. Zenés, táncos rendezvénynek minősül minden rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.
A fentieket értelmezve az alábbi gondolatokkal kívánjuk a kecskés káposztás sztorit begyomrozni kihangsúlyozva, hogy nem kiskaput keresünk, csupán a jog adta kereteken belül kívánunk eleget tenni a közönség és saját elvárásainknak egyaránt.
A fesztivál gerincét alkotó és 12 színpadot érintő nemzetközi koncertprogramot sajnálattal elengedtük, a fellépőket lemondtuk, ezzel együtt a programhelyszíneket megszüntetjük. Hagyományosan a rendezvény szerves részét képező Food Truck Show-t, mint gasztrorendezvényt megtartjuk, melynek kísérőrendezvényként az előző években délutánonként megrendezett utcazenész verseny idei évre kiválogatott 20 előadójának naponta 18:00 és 00:00 között 4 utcazenészponton bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, és a szakmai zsűri szerinti legjobbat kétmillió díjazásban részesítjük. Helyszínnek az Óváros teret és a környező utcákat jelöljük meg.
Észrevételeket és megállapításokat szívesen veszünk, bár azt gondoljuk, tökéletes megoldás jelen esetben nem biztos, hogy van. Valószínűleg felesleges leírnunk, mennyire sajnáljuk, hogy idén nem fertőzhetünk benneteket tovább zeneileg, de ami késik, nem múlik.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago