Szórakozás · 2020.08.03.

UTCAZENE – Fesztivál másképpen

A Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezői a rendezvény Facebook-oldalán jelentették be, hogy lesz ugyan utcazene idén is, csak kicsit másképp, mint a korábbi években.

Közleményük alább olvasható:


A kormány rendelete értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható, kivéve a zenés, táncos rendezvényeket. Zenés, táncos rendezvénynek minősül minden rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.
A fentieket értelmezve az alábbi gondolatokkal kívánjuk a kecskés káposztás sztorit begyomrozni kihangsúlyozva, hogy nem kiskaput keresünk, csupán a jog adta kereteken belül kívánunk eleget tenni a közönség és saját elvárásainknak egyaránt.
A fesztivál gerincét alkotó és 12 színpadot érintő nemzetközi koncertprogramot sajnálattal elengedtük, a fellépőket lemondtuk, ezzel együtt a programhelyszíneket megszüntetjük. Hagyományosan a rendezvény szerves részét képező Food Truck Show-t, mint gasztrorendezvényt megtartjuk, melynek kísérőrendezvényként az előző években délutánonként megrendezett utcazenész verseny idei évre kiválogatott 20 előadójának naponta 18:00 és 00:00 között 4 utcazenészponton bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, és a szakmai zsűri szerinti legjobbat kétmillió díjazásban részesítjük. Helyszínnek az Óváros teret és a környező utcákat jelöljük meg.
Észrevételeket és megállapításokat szívesen veszünk, bár azt gondoljuk, tökéletes megoldás jelen esetben nem biztos, hogy van. Valószínűleg felesleges leírnunk, mennyire sajnáljuk, hogy idén nem fertőzhetünk benneteket tovább zeneileg, de ami késik, nem múlik.


[fbcomments]