Közélet

Tűzoltók és mentősök kaptak támogatást

A Veszprém megyei tűzoltó szervezetek idén is eredményesen pályáztak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán.

A tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek összesen 22 730 000 forint értékben jutottak pályázati támogatáshoz. Karácsony előtt néhány nappal vehették át az elnyert eszközöket és felszereléseket Veszprémben.

Megyénkben huszonkilenc önkéntes tűzoltó egyesület összesen 19,5 millió forint pénzbeli pályázati támogatást kapott, melyet elsősorban működési költségekre és szertárfelújításra fordíthatnak. Tizenegy Veszprém megyei önkéntes mentőszervezet további 2,9 millió forint pénzbeli támogatásban részesült.

Az elnyert pénzbeli források mellett tűzoltó védőfelszereléseket és eszközöket is kaptak a nyertes önkéntesek. Tizennégy egyesület összesen 4,7 millió forint értékben vehetett át egyebek mellett bevetési védőruhákat, mászóöveket vagy légzőkészülékhez tartozó felszereléseket. A megye mentőszervezetei közül egy kétszázezer forintnyi pályázati eszköztámogatással gazdagodott.

A pályázat lehetőséget adott a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközök, védőfelszerelések beszerzésére, melyekkel az önkéntesek beavatkozó képességének további és folyamatos javítása volt a cél.

Fotók: Vízi Ottó tű. alezredes és Bognár Gábor c. tű. főtörzsőrmester

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago