Közérzet · 2021.12.22.

Tűzoltók és mentősök kaptak támogatást

A Veszprém megyei tűzoltó szervezetek idén is eredményesen pályáztak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatán.

A tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek összesen 22 730 000 forint értékben jutottak pályázati támogatáshoz. Karácsony előtt néhány nappal vehették át az elnyert eszközöket és felszereléseket Veszprémben.

Megyénkben huszonkilenc önkéntes tűzoltó egyesület összesen 19,5 millió forint pénzbeli pályázati támogatást kapott, melyet elsősorban működési költségekre és szertárfelújításra fordíthatnak. Tizenegy Veszprém megyei önkéntes mentőszervezet további 2,9 millió forint pénzbeli támogatásban részesült.

Az elnyert pénzbeli források mellett tűzoltó védőfelszereléseket és eszközöket is kaptak a nyertes önkéntesek. Tizennégy egyesület összesen 4,7 millió forint értékben vehetett át egyebek mellett bevetési védőruhákat, mászóöveket vagy légzőkészülékhez tartozó felszereléseket. A megye mentőszervezetei közül egy kétszázezer forintnyi pályázati eszköztámogatással gazdagodott.

A pályázat lehetőséget adott a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközök, védőfelszerelések beszerzésére, melyekkel az önkéntesek beavatkozó képességének további és folyamatos javítása volt a cél.

Fotók: Vízi Ottó tű. alezredes és Bognár Gábor c. tű. főtörzsőrmester


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!