Közélet

Tűzifa: Olcsóbb, mint a hatósági

Meghozták a tűzifát! Vállalkozótól vettük, piaci áron. Pont annyiba kerül, mint a hatósági, 30 ezer forint köbmétere. Ám ez a tűzifa konyhakész, fel van aprítva.

A gyertyánfa hatósági ára 30 ezer forint. Amint most megtapasztaltuk, a keménylombos tűzifa piaci ára is pont ugyanennyi. Azonban míg a hatóságit felvágatlanul, hosszú rönkökben szállítják ki a vevőnek, addig a piacit felaprítva.

A Bakonyerdő füredi kirendeltsége csak olyan nagy daruskocsival tudta volna hozni, ami nem fér be az udvarunkba, ezért lerakták volna a kapu előtt, ami, lévén, hogy a fő utcán lakunk, közlekedési akadályt jelentett volna az arra haladóknak. És ami egyáltalán nem mellékes, duplájába került volna a szállítása Füredről Lovasra, mint a Bakonyból.

Most azon gondolkodom, mire volt jó a hatósági ár elrendelése? Nyilván ezzel lenyomták a piaci árat, ami nekem, vevőnek nagyon jó. De azért így is sokkal drágábban jutottunk hozzá, mint tavaly. Tavaly februárban szállítással együtt 100 ezer forintba került öt köbméter tűzifa, idén szállítással együtt 180 ezer. Ez csaknem a duplája.

Vezető kép: A vállalkozó konyhakészen, feldarabolva hozza, a hatóságit rönkökben szállítják, amit utána fel kell aprítani (Fotó: a szerző)

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago