PR

Tudtad, hogy társasházkezelőnek is lehet tanulni?

Ha valaki egy biztos állást szeretne, de még nem tudja, merre induljon, akkor érdemes szétnéznie egy felnőttképzési intézmény meghirdetett tanfolyamai között, hiszen a tudás fejlesztése, egy új szakma kitanulása sosem árt.

Ma már egészen különleges szakképesítéseket is lehet szerezni. A TanfolyamGURU.hu oldalán hirdetnek társasházkezelő képzést is például – pedig elsőre nem is gondolnánk, hogy ennek a munkakörnek a betöltéséhez is kell végzettség.

Pedig jól teszi, aki jelentkezik, hiszen olyan információk birtokába juthat, amellyel akár új állást is szerezhet, másrészt az itt tanultak segítik a hatékony munkavégzést is.

Mit tanítanak a társasházkezelő képzésen?

Aki társasházkezelő tanfolyamra iratkozik be – Budapesten vagy bármelyik más nagyobb városban –, az számíthat arra, hogy pár hónap tanulás után új és naprakész tudással gazdagodik.

Nem is gondolnánk, mennyi fontos dolgot tanítanak itt meg a diákoknak, olyanokat, amelyek a napi munka során elengedhetetlennek bizonyulnak. Bár sokan azt hiszik, hogy egy rátermettebb közös képviselő is el tudja látni a társasházakkal kapcsolatos teendőket, cikkünkből is kiderül, hogy ez nem így van.

Napjainkban ismerni kell már ugyanis a jogi előírásokat, követni kell a pályázatokat, nem mellesleg az építőipari változásokkal és lehetőségekkel is tisztában kell lenni. Nem is csoda, ha a tananyagban szerepelnek gazdasági, polgári jogi, de még műszaki ismeretek is. Szervezési és kommunikációs alapokkal is megismertetik a tanulókat a képzésen, illetve némi könyvelést is tanítanak.

Mit kell tudni a képzésről?

A társasházkezelő tanfolyam az ország több városában is indul, a TanfolyamGURU.hu oldalán lehet megnézni, hol is pontosan. A jelentkezés érettségihez van kötve. A képzés költségtérítéses, de igénybe lehet venni kedvezményeket, részletfizetés is lehetséges.

A tanfolyam 3 hónap alatt végezhető el, általában heti egy alkalommal vannak az órák. Szerencsére az elméleti tudás online is megszerezhető, ma már a legtöbb felnőttképzési intézményben az interneten keresztül oktatnak a tanárok.

A társasházkezelő képzés során modulvizsgát kell tenni, ahol felmérik a tudást. Ez egy interaktív, tesztjellegű online írásbeli vizsga, amiben a tanultakat kérik számon. Amennyiben ez sikerül, tanúsítványt szerezhetünk.

Ezzel azonban még nincs vége a számonkéréseknek: aki bizonyítványt is szeretne kapni, annak egy független bizottság előtt is meg kell felelnie valamelyik akkreditált vizsgaközpontban. Ha ez megvan, akkor a képesítést igazoló bizonyítvánnyal már lehet keresni munkát.

Milyen főbb feladatai vannak a társasházkezelőnek?

Ő az, aki a lakóközösségek ügyes-bajos dolgát intézi. Elsősorban ellenőrzi a társasház aktuális pénzügyi helyzetét, kapcsolatban áll az ott élőkkel, szükség esetén segíti őket egy-egy dolog elintézésében, adminisztrációs feladatai is vannak.

Egy olyan helyen, ahol a társasház lakói nem is ismerik egymást, mindenképp szükséges egy korrekt és megbízható, szakképesítéssel rendelkező közös képviselő jelenléte.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago