Egyéb

Te mi alapján váltasz munkát?

Nem ritka manapság, hogy egy ember az élete során két vagy akár három szakmában is kiteljesedik. Az egyik az, amit választ kamaszként – akár egyetem kell hozzá, akár szakképzés. A másik az, amiben végül sikerül elhelyezkednie. Ez gyakran teljesen más, mint amit tanult az előző években. Végül a harmadik az, amire sok-sok év tapasztalat után rájön, hogy vagy szeret csinálni, vagy épp égető szükség van rá.

Amint látszik, mindegyik esetben más motiválja az embert. Az mindenesetre mindegyikben közös vonás, hogy nem szabad elhallgattatni a belső hangunkat: ha váltani kell, akkor nincs mese, váltani kell!

Nézz körül a hiányszakmák között!

Manapság idehaza akár több mint egy évbe is beletelhet, mire egy álláskereső munkát talál magának. Legalábbis ez az átlag. Ez utóbbit nem kicsit javítja a Sofőr állás aktuális sofőrállás hirdetések a kínálata, hiszen hiányszakma lévén tele van az említett oldal belföldi és külföldi álláshirdetésekkel. Főleg Németország és Ausztria az, ahová toborozzák a sofőröket – természetesen a hazai sofőrállásokból sincs hiány. Iratkozz fel a hírlevélre, ha szeretnél minél előbb értesülni az új lehetőségekről!

Ha pedig még a feltételeket is teljesíti valaki, akkor aztán egyenes út vezet egy teljesen új munkaterületre. Természetesen ehhez szükségesek a megfelelő vezetői engedélyek és alkalmasságik, így mindenképpen érdemes először nagyon alaposan végignézni, hogy melyik munkakörhöz milyen feltételeket szabnak. Mert bár a hiány valós, mégis nagyon szigorú szabályozások hatálya alá esik a sofőrködés – talán nem véletlenül.

Dönts az igényeid alapján!

Ahhoz, hogy olyan munkát találj magadnak, ami minden szempontból ideális, sokat kell gondolkodni. Többek között azon, hogy mi az, ami belefér számodra. Sokan ódzkodnak a külföldi viszonylatoktól, másokat köt a család, míg akad, aki a kamionos léttől fázik.

Ha hosszú távra szeretnéd megtalálni a számodra tökéletes munkát, akkor el kell dönteni, hogy külföldi munkát szeretnél, vagy inkább maradnál belföldön. Ugyanígy fontos meghatározni, hogy milyen munkarend lenne számodra az ideális. Sőt, még egy egész sor további kérdés is fel fog merülni, hiszen a járművekkel, a feladattal kapcsolatban is milliónyi választ várhatsz.

Ilyenkor ne légy rest, kérdezz bátran az állásinterjún! Ott ugyanis nem csupán az dől el, hogy a munkáltató szeretne-e veled dolgozni, hanem ez fordítva is igaz: neked is minden információt meg kell szerezned ahhoz, hogy felelősen tudj igent vagy nemet mondani az állásajánlatra!

Ha azonban nem veszed figyelembe a saját igényeidet, akkor saját magadat, illetve a munkaadódat is be fogod csapni.

Sehol sincs kolbászból a kerítés!

Bár valóban roppant csábítóak a bérek a sofőrködés tekintetében, azért nem árt leszögezni, hogy itt sincs kolbászból a kerítés. Ezekért a pénzekért kőkeményen meg kell dolgozni, rengeteg esetben dacolva a kényelmetlenséggel, magánnyal és az időjárási viszonyokkal.

Így mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy alaposan járj utána a szakma hátulütőinek is, hogy minél megalapozottabb döntést hozhass!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago