Categories: Kultúra

SZOBOR-SÉTA – Szabadtéri tárlatvezetés a hétvégén

A Művészetek Háza – az önkormányzat megbízásából – az elmúlt négy évben elkészítette a város közigazgatási területén található szobrok, emlékművek, emléktáblák pontos és szakszerű regiszterét. Az intézmény munkatársai több mint 250 alkotást vettek nyilvántartásba.

A Kulturális Örökség Napjai idei programsorozatához kapcsolódva az alkotások egy részét ezen a hétvégén Herth Viktória művészettörténész szakszerű vezetésével lehet megtekinteni.

Szeptember 16-án, szombaton délután a belvárosi szobrokról, emléktáblákról tudhatnak meg érdekességeket, pletykákat és hallhatnak műelemzéseket a résztvevők. Gyülekező a Tűztorony lábánál, a veszprémi Panteonban 2 órakor.

Vasárnap, 17-én a belvároson kívül csavaroghatnak az érdeklődők. Az egyes városrészekben található műalkotásokhoz mikrobuszok viszik őket. Indulás szintén délután 2 órakor a Köd utcai autóbusz parkolóból (a buszpályaudvarral szembeni idősek otthona mögött-alatt). Erre a programra előzetes regisztráció szükséges a következő elérhetőségek egyikén: arthouse@arthouseweb.hu, dubniczay@arthouseweb.hu, illetve 425 204 vagy 560-507.

A Kulturális Örökség Napjai apropóján szombaton és vasárnap ingyenesen látogatható a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény (Vár utca 37.), a Csikász Galéria (Vár utca 17.) és a Dubniczay-palota összes kiállítóhelye (Vár utca 29.) .

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago