Kultúra · 2017.09.14.

SZOBOR-SÉTA – Szabadtéri tárlatvezetés a hétvégén

A Művészetek Háza – az önkormányzat megbízásából – az elmúlt négy évben elkészítette a város közigazgatási területén található szobrok, emlékművek, emléktáblák pontos és szakszerű regiszterét. Az intézmény munkatársai több mint 250 alkotást vettek nyilvántartásba.

A Kulturális Örökség Napjai idei programsorozatához kapcsolódva az alkotások egy részét ezen a hétvégén Herth Viktória művészettörténész szakszerű vezetésével lehet megtekinteni.


Szeptember 16-án, szombaton délután a belvárosi szobrokról, emléktáblákról tudhatnak meg érdekességeket, pletykákat és hallhatnak műelemzéseket a résztvevők. Gyülekező a Tűztorony lábánál, a veszprémi Panteonban 2 órakor.

Vasárnap, 17-én a belvároson kívül csavaroghatnak az érdeklődők. Az egyes városrészekben található műalkotásokhoz mikrobuszok viszik őket. Indulás szintén délután 2 órakor a Köd utcai autóbusz parkolóból (a buszpályaudvarral szembeni idősek otthona mögött-alatt). Erre a programra előzetes regisztráció szükséges a következő elérhetőségek egyikén: arthouse@arthouseweb.hu, dubniczay@arthouseweb.hu, illetve 425 204 vagy 560-507.

A Kulturális Örökség Napjai apropóján szombaton és vasárnap ingyenesen látogatható a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény (Vár utca 37.), a Csikász Galéria (Vár utca 17.) és a Dubniczay-palota összes kiállítóhelye (Vár utca 29.) .


[fbcomments]