Categories: Kultúra

SZÍNHÁZ – Szerelem és boldogság

Szép Ernő egyfelvonásosaival érkezik a Gizella-napokra a Zentai Magyar Kamaraszínház. A Május van, Tisztelt úr… című előadást május 7-én, hétfőn este hétkor láthatja a közönség a Petőfi Színházban.

Szép Ernő figuráit egyszerűen nem lehet nem szeretni, szélsőségesen életunt vagy éppen életigenlő magatartásukban hasonlítanak egymásra: a boldogság utáni vágy, és az ajtón kopogtató szerelem mindhárom történetben megjelenik.

Szép Ernő Május, Kávécsarnok és Tűzoltó című egyfelvonásosát a Jászai-díjas Mezei Kinga állította színpadra, aki így nyilatkozott az „alapanyagról”:

Szép Ernőt játszani igazi jutalomjátéknak számít. A századelő nyelviségét, szófordulatait, fanyar humorát ma elsajátítani és hitelesen interpretálni akkor is nagy kihívás, ha a darabok abszurditása, érzelmi és tartalmi világa ma is érvényes. A századelő hangulatát, poétikáját mai színpadra ültetni izgalmas út, mind a színészek, mind az előadás többi alkotója számára.

A közönséget egy ilyen utazásra invitálják, hogy az előadás szereplőivel együtt megkeressék a századfordulón és korunkban a nagybetűs Szerelmet és a nagybetűs Boldogságot!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago