Kultúra · 2018.05.03.

SZÍNHÁZ – Szerelem és boldogság

Szép Ernő egyfelvonásosaival érkezik a Gizella-napokra a Zentai Magyar Kamaraszínház. A Május van, Tisztelt úr… című előadást május 7-én, hétfőn este hétkor láthatja a közönség a Petőfi Színházban.

Szép Ernő figuráit egyszerűen nem lehet nem szeretni, szélsőségesen életunt vagy éppen életigenlő magatartásukban hasonlítanak egymásra: a boldogság utáni vágy, és az ajtón kopogtató szerelem mindhárom történetben megjelenik.


Szép Ernő Május, Kávécsarnok és Tűzoltó című egyfelvonásosát a Jászai-díjas Mezei Kinga állította színpadra, aki így nyilatkozott az „alapanyagról”:

Szép Ernőt játszani igazi jutalomjátéknak számít. A századelő nyelviségét, szófordulatait, fanyar humorát ma elsajátítani és hitelesen interpretálni akkor is nagy kihívás, ha a darabok abszurditása, érzelmi és tartalmi világa ma is érvényes. A századelő hangulatát, poétikáját mai színpadra ültetni izgalmas út, mind a színészek, mind az előadás többi alkotója számára.

A közönséget egy ilyen utazásra invitálják, hogy az előadás szereplőivel együtt megkeressék a századfordulón és korunkban a nagybetűs Szerelmet és a nagybetűs Boldogságot!


[fbcomments]