Életmód

SZERELMI HÁROMSZÖG – Mit tennél, ha megcsalna a férjed?

Ha hiszik, ha nem, van aki szerint a hűtlenség pillanatnyi gyöngeség, férfitulajdonság. Mások szerint minden férfi félrelép, csak nem mindenkit kapnak rajta. Megkérdezték a nőket, mit tennének, ha megcsalnák őket? Ha kiderülne, hogy szerelmi háromszög áldozatai?

Kiszámíthatatlanok a reakciók, volt, amelyiken nevettünk, másik aggodalommal töltött el, de volt olyan is, amelyiktől elállt a szavunk. Egy szerbiai internetes hírportál körkérdést intézett női olvasóihoz a Facebookon: mit tennének, ha kiderülne, hogy csalja őket a férjük? Több mint négyszázan válaszoltak, köztük férfiak is. Az ő válaszaikat ezúttal nem vették figyelembe, mivel úgy tűnt, hogy nincs férjük.

 A legkeményebb nők középkori módszerekhez folyamodnának, mondván, szemet szemért, fogat fogért. Ennek a gondolkodásmódnak a 21. századi, sokkal könnyedebb változata ez: én is megcsalnám.

Az alfahím visszahódítása

A szerepjátékok hívei olyasmit válaszoltak, hogy először is szexuálisan kimerítenék, közben kritizálnák, hogy egyre rosszabbul megy ez nekik, aztán kidobnák. Más őszintén bevallotta, nem a váláson, de nem is a bosszún, inkább az alfahím visszahódításán kezdene el dolgozni: elrohanna a fodrászhoz, új parfümöt venne és szexi tűsarkú cipőbe bújna.

(Fotó: viseodzivota.com)

Aztán vannak a megélhetési feleségek, akik úgy vélik: hozza haza a lóvét, a többi nem érdekli őket. Lesz@rom, csaljon, legalább engem nyugton hagy. Sok sablonos válasz is érkezett, miszerint egy percig se élnének tovább olyan disznóval, aki megcsalja őket, elválnának, otthagynák a férfit. Meglepő módon még többen kijelentették, hogy semmit se csinálnának: Egészségére! Éljen sokáig! Tesznek az egészre. Meggyőződésük, hogy úgyis minden férfi félrelép, legfeljebb nem mindet kapják rajta.

Nem vagyunk monogámok

A világ már csak ilyen, így vagyunk megalkotva. Nem vagyunk monogámok – ismerték el a nők. És ezt magukra is értették. Van az a pillanat, amikor elgyengül az ember gyereke és nem teljesen beszámítható.

Ennek ellenére persze nagyon fáj, ha minket csalnak meg, pont éppen minket. Ha kiderül, hogy klasszikus szerelmi háromszög a házasságunk. Attól is függ a reakciónk, ahogy a barátnőkkel megbeszéltük a témát, hogy mikor derül ki a megcsalás. Ha azon melegében, akkor még az is elképzelhető, hogy viharos veszekedésbe kezdünk. Ha viszont sokára, kihűlt, régi bűnként, akkor esetleg leülünk kávézni a nővel, akivel évekig csalt bennünket a férjünk. Megbeszéljük, hogy ez van, úgy látszik, azonos az ízlésünk, hogy ugyanazt a férfit szerettük.

A nőiség megmagyarázhatatlan titok

Nehéz téma, igazából kiszámíthatatlanok a reakcióink. Már a régi görög drámaírók is megmondták, a férfi nem tud ellenállni a nőnek, annak az izgató, megfoghatatlan, irracionális érzésnek, ami hatalmába keríti a közelében. Talán azért, mert igazán soha meg nem ismerheti, a lényegét illetően. A női gondolkodás, a nőiség a férfivilág számára megmagyarázhatatlan titok.

Gondoljunk csak arra, hogy miközben a férfit a Nap szimbolizálja, a nőt a Hold. A Nap állandó, megbízható forrása a fénynek és a melegségnek. A Hold ezzel szemben változékony, titokzatos, furcsa, az éjszaka ura. A férfi princípium a racionális világtörvény, a logosz, a női inkább a Holdhoz hasonló. Hogyan lehetne megfejteni?  Azért általában megpróbálkoznak vele. Házasságtól függetlenül, akár szerelmi háromszög árán is.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago